-
Vaj Jojoba: Shkretëtirë “Ari i Lëngshëm”
Çfarë është vaji i jojobës? Vaji i jojobës nuk është një vaj i vërtetë, por një ester dylli i lëngshëm i nxjerrë nga farat e Simmondsia chinensis. Në fakt, ai është vendas në Shtetet e Bashkuara jugperëndimore dhe shkretëtirat veriore të Meksikës. Farat e kësaj shkurreje rezistente ndaj thatësirës kanë një përmbajtje vaji deri në 50%, dhe ...Lexo më shumë -
Ekstrakti i Lëvores së Albizias: Një përbërës antitumor në zhvillim e sipër
Çfarë është Ekstrakti i Lëvores së Albizia-s? Lëvores së Albizia julibrissin është lëvorja e tharë e bimës bishtajore Albizia julibrissin, dhe prodhohet kryesisht në provincat përgjatë lumit Jangce si Hubei, Jiangsu dhe Zhejiang. Epiderma e saj është e mbuluar dendur me pore ovale në formë kafe-të kuqe...Lexo më shumë -
Pluhuri i Klorelës: Superushqimi i Gjelbër Kryeson Industrinë e Shëndetit
Çfarë është pluhuri i klorelës? Pluhuri i klorelës rrjedh nga algat e gjelbra të ujërave të ëmbla me një qelizë të vetme, klorela, e cila ka një diametër prej vetëm 3-8 mikronësh, por ka një efikasitet të mahnitshëm të fotosintezës, dhjetëra herë më të lartë se bimët e zakonshme, dhe njihet si një "superushqim i gjelbër". klorela është...Lexo më shumë -
Ekstrakt Çaji i Bardhë: Përbërës Natyral Kundër Plakjes
Çfarë është Ekstrakti i Çajit të Bardhë? Ekstrakti i çajit të bardhë rrjedh nga çaji i bardhë, një nga gjashtë llojet kryesore të çajit në Kinë. Prodhohet kryesisht në Fuding, Zhenghe, Jianyang dhe vende të tjera në Fujian. Lëndët e tij të para kryesore janë sythat e buta dhe gjethet e çajrave Baihao Yinzhen, Bai Mudan dhe çajra të tjerë. U...Lexo më shumë -
Kitosan: Përfitimet, Zbatimet dhe Më Shumë
Çfarë është kitosan? Kitosan (CS) është polisakaridi i dytë më i madh natyror në natyrë, i nxjerrë kryesisht nga guaskat e krustaceve si karkalecat dhe gaforret. Lënda e tij e parë bazë, kitina, përbën deri në 27% të mbeturinave të përpunimit të karkalecave dhe gaforreve, dhe prodhimi vjetor global tejkalon 13 milionë...Lexo më shumë -
Likopeni: Një antioksidant shumë efektiv që mbron sistemin kardiovaskular.
Çfarë është likopeni? Likopeni është një karotenoid linear me një formulë molekulare C₄₀H₅₆ dhe një peshë molekulare prej 536.85. Gjendet natyrshëm në frutat dhe perimet e kuqe si domatet, shalqinjtë dhe guavat. Domatet e pjekura kanë përmbajtjen më të lartë (3-5 mg për 100 g), dhe gjilpëra e tyre e kuqe e thellë...Lexo më shumë -
Çfarë është celuloza e gradës ushqimore?
Celulaza e gradës ushqimore: Enzimë e fermentuar për përpunimin e ushqimit për të optimizuar prodhimin e ushqimit me bazë bimore. Celulaza e gradës ushqimore aplikohet gjerësisht në përpunimin e frutave dhe perimeve, pjekjen, prodhimin e birrës, nxjerrjen botanike dhe prodhimin e ushqimit me bazë bimore. Por çfarë është saktësisht celulaza e gradës ushqimore dhe çfarë pro...Lexo më shumë -
Çfarë është çamçakëzi i farës së lirit?
Pluhuri i çamçakëzit të farës së lirit: Një hidrokoloid natyral me fibra të tretshme. Mund ta keni hasur termin "pluhur çamçakëzi i farës së lirit" në diskutimet për ushqimet funksionale, nutraceutikët dhe përbërësit e etiketave të pastra vitet e fundit. Por çfarë është saktësisht pluhuri i çamçakëzit të farës së lirit? Çfarë roli luan ai në formulimin e ushqimit...Lexo më shumë -
Ekstrakti i Andrographis Paniculata: një përbërës bimor i fuqishëm antibakterial dhe anti-inflamator
Çfarë është Ekstrakti i Andrographis Paniculata? Andrographis paniculata, i njohur edhe si "lumturia e dikurshme" dhe "bari i hidhur", është një bimë barishtore vjetore e familjes Acanthaceae. Është vendase në Azinë Jugore si India dhe Sri Lanka, dhe tani është e shpërndarë gjerësisht në lagështi...Lexo më shumë -
Çfarë është GHK-CU?
Pluhuri GHK-CU: “Peptidi i Artë i Rigjenerimit të Lëkurës” Përbërësit e peptideve përdoren gjerësisht në kujdesin modern të lëkurës, dhe pluhuri GHK-CU është një lëndë e parë kozmetike e nivelit të lartë e preferuar në formulimet premium. Çfarë është GHK-CU? Cilat përfitime kryesore për kujdesin e lëkurës ofron? Pse është bërë një produkt popullor kundër plakjes...Lexo më shumë -
Çfarë është alfa-laktalbumina?
Alfa-laktalbumina: Proteinë natyrale hirre me cilësi të lartë për mbështetje ushqyese. Alfa-laktalbumina është një përbërës i zakonshëm në formulën për foshnje, produktet funksionale të qumështit dhe shtesat ushqyese. Por çfarë është saktësisht alfa-laktalbumina dhe çfarë përfitimesh shëndetësore i ofron trupit të njeriut? Le të hedhim një vështrim...Lexo më shumë -
Çfarë është Pluhuri i Perlave?
Pluhur perle: Përbërës natyral që rrit bukurinë. Mund ta keni hasur termin pluhur perle në fushat kozmetike dhe të kujdesit personal vitet e fundit. Por çfarë është saktësisht pluhuri i perlës? Çfarë përfitimesh mund të sjellë për shëndetin e lëkurës? Le ta hedhim një vështrim më të afërt në këtë përbërës klasik natyral. Pe...Lexo më shumë