lapas virsraksts — 1

Ziņas

  • Jojobas eļļa: tuksneša “šķidrais zelts”

    Jojobas eļļa: tuksneša “šķidrais zelts”

    Kas ir jojobas eļļa? Jojobas eļļa nav īsta eļļa, bet gan šķidrs vaska esteris, kas iegūts no Simmondsia chinensis sēklām. Tās dzimtene patiesībā ir ASV dienvidrietumi un Meksikas ziemeļu tuksneši. Šī sausumizturīgā krūma sēklu eļļas saturs ir līdz pat 50%, un ...
    Lasīt vairāk
  • Albīcijas mizas ekstrakts: jauna pretvēža sastāvdaļa

    Albīcijas mizas ekstrakts: jauna pretvēža sastāvdaļa

    Kas ir Albizia mizas ekstrakts? Albizia julibrissin miza ir pākšaugu Albizia julibrissin žāvēta miza, un to galvenokārt ražo Jandzi upes krastos esošajās provincēs, piemēram, Hubei, Dzjansu un Džedzjanas provincēs. Tās epiderma ir blīvi klāta ar brūngani sarkaniem ovālas formas poru...
    Lasīt vairāk
  • Hlorellas pulveris: zaļais superēdiens, kas ir veselības nozares līderis

    Hlorellas pulveris: zaļais superēdiens, kas ir veselības nozares līderis

    Kas ir hlorellas pulveris? Hlorellas pulveris ir iegūts no vienšūnas saldūdens zaļaļģēm hlorellas, kuru diametrs ir tikai 3–8 mikroni, taču tām ir pārsteidzoša fotosintēzes efektivitāte, desmitiem reižu lielāka nekā parastajiem augiem, un tās ir pazīstamas kā “zaļā superēdiens”. Hlorella ir...
    Lasīt vairāk
  • Baltās tējas ekstrakts: dabīga pretnovecošanās sastāvdaļa

    Baltās tējas ekstrakts: dabīga pretnovecošanās sastāvdaļa

    Kas ir baltās tējas ekstrakts? Baltās tējas ekstraktu iegūst no baltās tējas, kas ir viens no sešiem galvenajiem tējas veidiem Ķīnā. To galvenokārt ražo Fudingā, Dženhē, Dzjaņjanā un citās vietās Fudžiaņas provincē. Tā galvenās izejvielas ir maigi Baihao Yinzhen, Bai Mudan un citu tēju pumpuri un lapas. Izplatītājs...
    Lasīt vairāk
  • Hitozāns: ieguvumi, pielietojums un citi

    Hitozāns: ieguvumi, pielietojums un citi

    Kas ir hitīns? Hitīns (CS) ir otrais lielākais dabiskais polisaharīds dabā, ko galvenokārt iegūst no vēžveidīgo, piemēram, garneļu un krabju, čaumalām. Tā pamatizejviela hitīns veido līdz pat 27% no garneļu un krabju pārstrādes atkritumiem, un globālā gada produkcija pārsniedz 13 miljonus...
    Lasīt vairāk
  • Likopēns: ļoti efektīvs antioksidants, kas aizsargā sirds un asinsvadu sistēmu.

    Likopēns: ļoti efektīvs antioksidants, kas aizsargā sirds un asinsvadu sistēmu.

    Kas ir likopēns? Likopēns ir lineārs karotinoīds ar molekulāro formulu C₄₀H₅₆ un molekulmasu 536,85. Tas dabiski atrodams sarkanos augļos un dārzeņos, piemēram, tomātos, arbūzos un gvajavēs. Nogatavojušos tomātos ir visaugstākais likopēna saturs (3–5 mg uz 100 g), un tā tumši sarkanās adatas...
    Lasīt vairāk
  • Kas ir pārtikas kvalitātes celulāze?

    Kas ir pārtikas kvalitātes celulāze?

    Pārtikas kvalitātes celulāze: fermentēts pārtikas pārstrādes enzīms augu izcelsmes pārtikas ražošanas optimizēšanai. Pārtikas kvalitātes celulāze tiek plaši izmantota augļu un dārzeņu pārstrādē, cepšanā, alus darīšanā, botāniskajā ekstrakcijā un augu izcelsmes pārtikas ražošanā. Bet kas īsti ir pārtikas kvalitātes celulāze un kādas ir tās priekšrocības...
    Lasīt vairāk
  • Kas ir linsēklu gumija?

    Kas ir linsēklu gumija?

    Linsēklu gumijas pulveris: dabīgs šķīstošo šķiedru hidrokoloīds. Iespējams, pēdējos gados funkcionālās pārtikas, uztura bagātinātāju un tīras etiķetes sastāvdaļu diskusijās esat saskārušies ar terminu “linsēklu gumijas pulveris”. Bet kas īsti ir linsēklu gumijas pulveris? Kāda loma tam ir pārtikas produktu formulēšanā...
    Lasīt vairāk
  • Andrographis Paniculata ekstrakts: spēcīgs antibakteriāls un pretiekaisuma augu izcelsmes līdzeklis

    Andrographis Paniculata ekstrakts: spēcīgs antibakteriāls un pretiekaisuma augu izcelsmes līdzeklis

    Kas ir Andrographis Paniculata ekstrakts? Andrographis paniculata, kas pazīstams arī kā "vienreizējā laime" un "rūgtā zāle", ir viengadīgs Acanthaceae dzimtas zālaugu augs. Tā dzimtene ir Dienvidāzija, piemēram, Indija un Šrilanka, un tagad tas ir plaši izplatīts humānās...
    Lasīt vairāk
  • Kas ir GHK-CU?

    Kas ir GHK-CU?

    GHK-CU pulveris: “zelta peptīds ādas atjaunošanai”. Peptīdu sastāvdaļas tiek plaši izmantotas mūsdienu ādas kopšanā, un GHK-CU pulveris ir augstākās klases kosmētikas izejviela, ko iecienījuši augstākās klases formulas. Kas ir GHK-CU? Kādas galvenās ādas kopšanas priekšrocības tas piedāvā? Kāpēc tas ir kļuvis par populāru pretnovecošanās līdzekli...
    Lasīt vairāk
  • Kas ir alfa-laktalbumīns?

    Kas ir alfa-laktalbumīns?

    Alfa-laktalbumīns: augstas kvalitātes dabīgs sūkalu proteīns uztura atbalstam. Alfa-laktalbumīns ir izplatīta sastāvdaļa zīdaiņu maisījumos, funkcionālajos piena produktos un uztura bagātinātājos. Bet kas īsti ir alfa-laktalbumīns un kādu labumu tas sniedz cilvēka organismam veselībai? Apskatīsim...
    Lasīt vairāk
  • Kas ir pērļu pulveris?

    Kas ir pērļu pulveris?

    Pērļu pulveris: dabīga skaistumu veicinoša sastāvdaļa Iespējams, pēdējos gados kosmētikas un personīgās higiēnas jomā esat saskārušies ar terminu pērļu pulveris. Bet kas īsti ir pērļu pulveris? Kādu labumu tas var sniegt ādas veselībai? Aplūkosim šo klasisko dabisko sastāvdaļu tuvāk. Pe...
    Lasīt vairāk