-
Rûnê Jojoba: Çolê "Zêrê Şile"
Rûnê Jojoba çi ye? Rûnê Jojoba ne rûneke rastîn e, lê estereke mûmê ya şile ye ku ji tovên Simmondsia chinensis tê derxistin. Bi rastî jî xwecihî başûrê rojavayê Dewletên Yekbûyî û çolên bakurê Meksîkayê ye. Tovên vê dara berxwedêr a ziwabûnê xwedî rêjeya rûnê heta %50 in, û ...Zêdetir bixwîne -
Ekstrakta Qalikê Albizia: Malzemeyek Dij-Tumorê ya Nûjen
Ekstrakta Qalikê Albizia çi ye? Qalikê Albizia julibrissin qalikê hişkkirî yê nebata nîskdar Albizia julibrissin e, û ew bi piranî li parêzgehên li kêleka Çemê Yangtze yên wekî Hubei, Jiangsu û Zhejiang tê hilberandin. Epidermisê wê bi porê oval ê qehweyî-sor-şiklî hatiye nixumandin...Zêdetir bixwîne -
Toza Chlorella: Superfooda Kesk Pêşengiya Pîşesaziya Tenduristiyê Dike
Toza Chlorella çi ye? Toza Chlorella ji algayên kesk ên ava şirîn ên yek-hucreyî, Chlorella, tê wergirtin, ku qûtra wê tenê 3-8 mîkron e lê xwedî karîgeriyeke fotosentezê ya ecêb e, bi dehan caran ji nebatan asayî zêdetir e, û wekî "superxwarinek kesk" tê zanîn. Chlorella...Zêdetir bixwîne -
Ekstrakta Çaya Spî: Malzemeyek Siruştî ya Dij-Pîrbûnê
Ekstrakta Çaya Spî çi ye? Ekstrakta çaya spî ji çaya spî tê wergirtin, ku yek ji şeş celebên sereke yên çayê li Çînê ye. Bi giranî li Fuding, Zhenghe, Jianyang û deverên din ên Fujianê tê hilberandin. Materyalên wê yên xav ên bingehîn gul û pelên nerm ên çayên Baihao Yinzhen, Bai Mudan û yên din in. Bikarhêner...Zêdetir bixwîne -
Çîtosan: Feyde, Serlêdan û Zêdetir
Çîtosan çi ye? Çîtosan (CS) duyemîn polîsakarîda xwezayî ya herî mezin e di xwezayê de, ku bi giranî ji qalikên kêzikên wekî mişk û kêvroşk tê derxistin. Kîtîn, madeya wê ya xav a bingehîn, heta %27ê bermayiyên hilberandina mişk û kêvroşkan pêk tîne, û hilberîna salane ya gerdûnî ji 13 mîlî... derbas dibe.Zêdetir bixwîne -
Lîkopen: Antîoksîdanek Pir Bi Bandor Ku Pergala Kardiovaskuler Diparêze.
Lîkopen çi ye? Lîkopen karotenoîdeke xêzikî ye ku formula wê ya molekulî C₄₀H₅₆ û giraniya wê ya molekulî 536.85 e. Bi xwezayî di fêkî û sebzeyên sor ên wekî tomato, zebeş û guava de tê dîtin. Tomatoyên gihîştî xwedî rêjeya herî bilind in (3-5 mg di her 100 g de), û derziya wê ya sor a kûr...Zêdetir bixwîne -
Selulaza Pola Xwarinê çi ye?
Selulaza Asta Xwarinê: Enzîma Pêvajoya Xwarinê ya Fermentekirî ji bo Çêtirkirina Çêkirina Xwarinê ya li ser Nebatan Selulaza asta xwarinê bi berfirehî di hilberandina fêkî û sebzeyan, nanpêjandin, çêkirina bîrayê, derxistina botanîkî û hilberîna xwarinê ya li ser nebatan de tê bikar anîn. Lê belê selulaza asta xwarinê bi rastî çi ye, û çi pro...Zêdetir bixwîne -
Gomê Flaxseed çi ye?
Toza Gomê Ketan: Hîdrokoloîdek Fîbera Siruştî ya Çareserker Dibe ku hûn di salên dawî de di nîqaşên xwarinên fonksiyonel, nutraceutical û pêkhateyên etîketa paqij de rastî peyva "toza gomê ketan" hatibin. Lê toza gomê ketan bi rastî çi ye? Ew di formulasyona xwarinê de çi rol dilîze...Zêdetir bixwîne -
Ekstrakta Andrographis Paniculata: Malzemeyek Giyayî ya Antîbakteriyal û Antîînflamatuar a Bi Hêz
Ekstrakta Andrographis Paniculata çi ye? Andrographis paniculata, ku wekî "bexteweriya carekê" û "giyayê tal" jî tê zanîn, nebatek giyayî ya salane ya malbata Acanthaceae ye. Ew xwecihê Asyaya Başûr e wekî Hindistan û Srî Lankayê, û naha li deverên şil bi berfirehî belav dibe...Zêdetir bixwîne -
GHK-CU çi ye?
Toza GHK-CU: "Peptîda Zêrîn a Nûjenkirina Çerm" Malzemeyên peptîdê bi berfirehî di lênêrîna çerm a nûjen de têne bikar anîn, û toza GHK-CU madeyek xav a kozmetîkî ya asta jorîn e ku di formulasyonên premium de tê tercîh kirin. GHK-CU çi ye? Feydeyên sereke yên lênêrîna çerm pêşkêşî dike? Çima ew bûye dermanek dijî-pîrbûnê ya populer ...Zêdetir bixwîne -
Alpha-laktalbumin çi ye?
Alpha-laktalbumin: Proteîna Whey a Xwezayî ya Kalîteya Bilind ji bo Piştgiriya Xurekî Alpha-laktalbumin malzemeyek hevpar e di formula pitikan, berhemên şîrê fonksiyonel û lêzêdekirina xurekî de. Lê belê alpha-laktalbumin bi rastî çi ye, û çi feydeyên tenduristiyê pêşkêşî laşê mirov dike? Werin em...Zêdetir bixwîne -
Toza Încî çi ye?
Toza Încî: Malzemeyê Xwezayî yê Zêdekirina Bedewiyê Dibe ku hûn di salên dawî de di warên kozmetîk û lênêrîna kesane de rastî peyva toza încî hatibin. Lê bi rastî toza încî çi ye? Ew dikare çi feydeyan ji bo tenduristiya çerm bîne? Werin em li vê malzemeyê xwezayî yê klasîk bi hûrgilî binêrin. Pe...Zêdetir bixwîne