● Quid est oleum vitaminae E?
Oleum vitaminae E, nomine chemico tocopherolum, est grex compositorum liposolubilium (inter quos α, β, γ, δ tocopherola), inter quae α-tocopherolum maximam actionem biologicam habet.
Proprietates principales olei vitaminae E ex structura eius moleculari singulari oriuntur:
Formula molecularis: C₂₉H₅₀O₂, continens anulum benzodihydropyranum et catenam lateralem hydrophobicam;
Proprietates physicae:
Aspectus: liquidum viscosum leviter virideflavum ad pallide flavum, paene inodorum;
Solubilitas: insolubilis in aqua, facile solubilis in solventibus organicis ut ethanolo, aethere, et oleo vegetabili;
Stabilitas et sensibilitas:
Resistens temperaturis altis (nulla decompositio ad 200℃), sed lente oxidatur et decoloratur cum luci exponitur, et producta synthetica proprietates antioxidantes debiliores habent quam producta naturalia;
Aeri sensibile, in loco clauso et luci protecto (2-8℃) conservandum est.
Parva scientia: Vitaminum E naturale praecipue ex oleo germinis tritici, oleo soiae, et oleo frumenti extrahitur, dum producta synthetica per methodos chemicas in magna copia producuntur, sed earum activitas biologica tantum 50% eiusdem est quam producta naturalia.
●Quae sunt beneficia olei vitaminae E?
1. Mechanismus Antioxidans et Anti-Senescendi
Vitaminum E est unum e validissimis antioxidantibus liposolubilibus in corpore humano:
Radicales liberos evellens: Radicales liberos per greges hydroxylicos phenolicos capit ad lipida membranae cellularis a damno oxidativo protegenda, et eius efficacia quadrupla est maior quam antioxidantium syntheticorum (velut BHT);
Synergizatio: Vitaminum E oxidatum regenerare potest cum vitamina C coniunctum, et efficaciam retiaculi antioxidantis generalem augere.
2. Contributor Principalis ad Salutem Cutis
Reparatio photodamni: Pelliculam protectivam in superficie cutis format, erythema UV-inductum et damnum DNA minuit, et area erythematis post usum clinicum 31%-46% decrescit;
Humectans et anti-senescentem: oleum vitaminae E synthesim ceramidi promovet, facultatem tegumenti cutis ad humiditatem retinendam auget, et siccitatem rugasque emendat (profunditas rugarum 40% post 6 menses usus continui reducitur);
Reparationes cutis problematicae:
Actionem tyrosinasis inhibere, chloasma et maculas seniles evanescere;
Dermatitidem seborrhoeicam et cheilitidem angularem lenit, et sanationem vulnerum ustionum accelerat.
3. Interventio Morborum Systemicorum
Salus reproductiva: Secretionem hormonum sexualium promovet, mobilitatem spermatozoidorum et functionem ovariorum emendat, et ad curationem auxiliarem sterilitatis et abortus recidivantis adhibetur;
Protectio hepatis: Praecepta Americana id commendant ut primam electionem pro morbo hepatis pingue non alcoholico, quae transaminasam reducere et fibrosis hepatis emendare potest;
Defensio cardiovascularis: Oxidationem lipoproteinorum densitatis humilis (LDL) moratur et atherosclerosis impedit;
Sanguis et immunitas:
Membranas cellularum rubrarum sanguinis protegit et ad curationem antioxidantem thalassaemiae adhibetur;
Responsionem inflammatoriam morborum autoimmunium (velut lupus erythematosus) moderatur.
● Quae sunt usus olei vitaminae E?
1. Campus Medicus:
Praeparationes medicatae:
Capsulae orales: curatio abortus habitualis, perturbationum menopausis (dosis quotidiana 100-800mg);
Injectiones: ad intoxicationem acutam, praesidium chemotherapiae adhibentur (in tenebris infundendae sunt).
Medicamenta topica: cremora rimas cutis et congelationem meliorem reddunt, et applicatio localis curationem vulnerum accelerat.46
2. Cosmetica et Cura Personalis:
Essentia anti-senescentiae: adde 0.5%-6% oleum vitaminae E, acidum hyaluronum compositum ad humectationem augendam (phasis olei addenda est infra 80℃ cum cremas paras);
Augmentum cremoris solaris: compositum cum oxido zinci ad valorem SPF augendum et cellulas Langerhans a radiis ultraviolaceae laesas reparandas.
3. Industria Cibaria:
Augmentator nutrimentorum: additur cibo infantili et productis sanitatis (velut capsulis mollibus) ad necessitates cotidianas implendas (dosis cotidiana adultis est 15mg);
Conservantia naturalia: in oleis et cibis adipe continentibus (velut cremore) ad ranciditatem retardandam adhibentur, et tutiora sunt quam BHA/BHT.
4. Agricultura et Technologiae Emergentes
Additiva pabuli: fertilitatem et functionem reproductivam pecorum et avium augent;
Innovatio excipientium pharmaceuticorum:
Vitaminum E-TPGS (polyethylene glycol succinas): derivatum in aqua solubile, ut solubilizans adhibitum ad biodisponibilitatem medicamentorum male solubilium emendandam;
Adhibitum in medicamentis nano-directis (velut in praeparationibus antitumoralibus).
●UsusWmonens of Oleum Vitamini E :
1. Securitas Dosis:
Dosis nimia diuturna (>400mg/die) dolores capitis, diarrhoeam, et periculum thrombosis augere potest efficere;
Cave ne impetus anaphylacticus fiat inter injectionem intravenosam (monitio de instructionibus revisis Administrationis Ciborum et Medicamentorum Sinensis anno 2018).
2. Cautiones ad usum externum:
Cutis sensibilis in parva area experiri debet. Nimia applicatio poros obstruere potest. Usus semel vel bis in hebdomada commendatur;
Aegroti chloasma affecti cremorem solaris (SPF ≥50) uti debent ne photosensibilitas exacerbetur.
Populatio specialis: Mulieres gravidas et lactantes secundum consilium medici uti debent.
Plura cognoscendi causa, quaeso contactum fac cum:
Nomen: Nora
Telephonum/WhatsApp: +86 15594821525
Email:nora@lfherb.com
Tempus publicationis: VIII Oct. MMXXVI

