ראש עמוד - 1

חֲדָשׁוֹת

שמן ויטמין E: "השומר היציב" בתחום נוגדי החמצון

שמן ויטמין E - השומר היציב בתחום נוגדי החמצון (1)

● מהו שמן ויטמין E?

שמן ויטמין E, ששמו הכימי טוקופרול, הוא קבוצה של תרכובות מסיסות בשומן (כולל טוקופרולים α, β, γ, δ), שביניהן ל-α-טוקופרול יש את הפעילות הביולוגית הגבוהה ביותר.

המאפיינים העיקריים של שמן ויטמין E נובעים מהמבנה המולקולרי הייחודי שלו:

נוסחה מולקולרית: C₂₉H₅₀O₂, המכילה טבעת בנזודיהידרופירן ושרשרת צד הידרופובית;

תכונות פיזיקליות:

מראה: נוזל צמיג מעט ירקרק-צהבהב עד צהוב בהיר, כמעט חסר ריח;

מסיסות: בלתי מסיס במים, מסיס בקלות בממסים אורגניים כגון אתנול, אתר ושמן צמחי;

יציבות ורגישות:

עמיד בטמפרטורה גבוהה (ללא פירוק ב-200 מעלות צלזיוס), אך מתחמצן לאט ודהה בצבעו בחשיפה לאור, ולמוצרים סינתטיים יש תכונות נוגדות חמצון חלשות יותר מאשר מוצרים טבעיים;

רגיש לאוויר, יש לאחסן במקום אטום ואטום לאור (2-8 מעלות צלזיוס).

ידע מועט: ויטמין E טבעי מופק בעיקר משמן נבט חיטה, שמן סויה ושמן תירס, בעוד שמוצרים סינתטיים מיוצרים באופן המוני בשיטות כימיות, אך הפעילות הביולוגית שלהם היא רק 50% מזו של מוצרים טבעיים.

 

● מהם היתרונות של שמן ויטמין E?

1. מנגנון נוגד חמצון ואנטי אייג'ינג

ויטמין E הוא אחד מנוגדי החמצון המסיסים בשומן החזקים ביותר בגוף האדם:

סילוק רדיקלים חופשיים: הוא לוכד רדיקלים חופשיים באמצעות קבוצות הידרוקסיל פנוליות כדי להגן על ליפידים בקרום התא מפני נזק חמצוני, ויעילותו גבוהה פי 4 מזו של נוגדי חמצון סינתטיים (כגון BHT);

סינרגיה: בשילוב עם ויטמין C, ניתן לחדש ויטמין E מחומצן, ולשפר את יעילות רשת נוגדי החמצון הכוללת.

2. תורם מרכזי לבריאות העור

תיקון נזקי אור: הוא יוצר שכבה מגן על פני העור, מפחית אדמומיות הנגרמת על ידי קרינת UV ונזקי DNA, ושטח האדמומיות פוחת ב-31%-46% לאחר שימוש קליני;

לחות ואנטי אייג'ינג: שמן ויטמין E מקדם סינתזת סרמידים, משפר את יכולת מחסום העור לנעול לחות ומשפר יובש וקמטוטים (עומק הקמטים מצטמצם ב-40% לאחר 6 חודשי שימוש רצופים);

תיקון עור בעייתי:

לעכב את פעילות טירוזינאז, לדעוך כלואזמה וכתמי גיל;

להקל על דלקת עור סבוראית ודלקת צ'יליטיס זוויתית, ולהאיץ את הריפוי של פצעי כוויות.

3. התערבות במחלות מערכתיות

בריאות הרבייה: מקדם הפרשת הורמוני מין, משפר את תנועתיות הזרע ואת תפקוד השחלות, ומשמש לטיפול עזר באי פוריות ובהפלות חוזרות;

הגנה על הכבד: ההנחיות האמריקאיות ממליצות עליו כבחירה הראשונה למחלת כבד שומני לא אלכוהולית, אשר יכולה להפחית טרנסאמינאז ולשפר את הפיברוזיס בכבד;

הגנה לב וכלי דם: מעכב חמצון של ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה (LDL) ומונע טרשת עורקים;

דם וחסינות:

מגן על קרומי תאי דם אדומים ומשמש לטיפול נוגד חמצון בתלסמיה;

מווסת את התגובה הדלקתית של מחלות אוטואימוניות (כגון זאבת אדמנתית).

 

שמן ויטמין E - השומר היציב בתחום נוגדי החמצון (2)

● מהם היישומים של שמן ויטמין E?

1. תחום רפואי:

הכנות מרשם:

כמוסות דרך הפה: טיפול בהפלה רגילה, הפרעות בגיל המעבר (מינון יומי 100-800 מ"ג);

זריקות: משמשות להרעלה חריפה, הגנה מפני כימותרפיה (יש להזריק בחושך).

תרופות מקומיות: קרמים משפרים סדקים בעור וכוויות קור, ומריחה מקומית מאיצה ריפוי פצעים.

2. קוסמטיקה וטיפוח אישי:

תמצית אנטי אייג'ינג: הוסיפו 0.5%-6% שמן ויטמין E, חומצה היאלורונית מורכבת כדי לשפר את הלחות (יש להוסיף את שלב השמן מתחת ל-80 ℃ בעת הכנת קרמים);

שיפור קרם הגנה: תרכובת עם תחמוצת אבץ להגברת ערך ה-SPF ולתיקון תאי לנגרהנס שניזוקו מקרניים אולטרה סגולות.

3. תעשיית המזון:

משפר רכיבים תזונתיים: נוסף למזון לתינוקות ולמוצרי בריאות (כגון כמוסות רכות) כדי לענות על הצרכים היומיומיים (מינון יומי למבוגרים הוא 15 מ"ג);

חומרים משמרים טבעיים: משמשים בשמנים ובמזונות המכילים שומן (כגון שמנת) לעיכוב עששת, והם בטוחים יותר מ-BHA/BHT.

4. חקלאות וטכנולוגיות מתפתחות

תוספי מזון: משפרים את הפוריות ואת תפקוד הרבייה של בעלי חיים ועופות;

חדשנות של חומרים תרופתיים לא פעילים:

ויטמין E-TPGS (פוליאתילן גליקול סוקצינט): נגזרת מסיסה במים, המשמשת כחומר מסיס לשיפור הזמינות הביולוגית של תרופות בעלות מסיסות קשות;

מיושם בתרופות ננו-מטרות (כגון תכשירים נגד גידולים).

●נוֹהָגWארנינג of שמן ויטמין E :

1. בטיחות המינון:

מנת יתר לטווח ארוך (מעל 400 מ"ג/יום) עלולה לגרום לכאבי ראש, שלשולים ולהגביר את הסיכון לפקקת;

היזהרו מהלם אנפילקטי במהלך הזרקה תוך ורידית (אזהרה מפני ההוראות המתוקנות של מנהל המזון והתרופות הסיני משנת 2018).

2. אמצעי זהירות לשימוש חיצוני:

יש לנסות עור רגיש על שטח קטן. מריחה מוגזמת עלולה לסתום נקבוביות. מומלץ להשתמש 1-2 פעמים בשבוע;

חולים עם כלואזמה צריכים להשתמש בקרם הגנה (SPF ≥50) כדי למנוע החמרה של הרגישות לאור.

אוכלוסייה מיוחדת: נשים בהריון ומניקות צריכות להשתמש בו בהתאם להמלצת רופא.

למידע נוסף, אנא צרו קשר:

שם: נורה

טלפון/וואטסאפ: 8615594821525+
Email:nora@lfherb.com

 


זמן פרסום: 8 באוקטובר 2026