● Que é o aceite de vitamina E?
O aceite de vitamina E, nome químico tocoferol, é un grupo de compostos liposolubles (incluíndo tocoferois α, β, γ, δ), entre os cales o α-tocoferol ten a maior actividade biolóxica.
As características principais do aceite de vitamina E proveñen da súa estrutura molecular única:
Fórmula molecular: C₂₉H₅₀O₂, que contén un anel de benzodihidropirano e unha cadea lateral hidrofóbica;
Propiedades físicas:
Aspecto: líquido viscoso de cor amarela lixeiramente verdosa a amarelo claro, case inodoro;
Solubilidade: insoluble en auga, facilmente soluble en solventes orgánicos como etanol, éter e aceite vexetal;
Estabilidade e sensibilidade:
Resistente a altas temperaturas (sen descomposición a 200 ℃), pero oxídase e decolorase lentamente cando se expón á luz, e os produtos sintéticos teñen propiedades antioxidantes máis débiles que os produtos naturais;
Sensible ao aire, debe almacenarse nun lugar selado e sen luz (2-8 ℃).
Pouco coñecemento: a vitamina E natural extráese principalmente do aceite de xerme de trigo, do aceite de soia e do aceite de millo, mentres que os produtos sintéticos prodúcense en masa por métodos químicos, pero a súa actividade biolóxica é só o 50 % da dos produtos naturais.
●Cales son os beneficios do aceite de vitamina E?
1. Mecanismo antioxidante e antienvellecemento
A vitamina E é un dos antioxidantes liposolubles máis fortes do corpo humano:
Eliminación de radicais libres: Captura os radicais libres a través de grupos hidroxilo fenólicos para protexer os lípidos da membrana celular dos danos oxidativos, e a súa eficiencia é 4 veces maior que a dos antioxidantes sintéticos (como o BHT);
Sinerxización: Pode rexenerar a vitamina E oxidada cando se usa en combinación coa vitamina C e mellorar a eficiencia xeral da rede antioxidante.
2. Contribuíndo fundamental á saúde da pel
Reparación de fotodanos: forma unha película protectora na superficie da pel, reduce o eritema inducido polos raios UV e os danos no ADN, e a área de eritema diminúe entre un 31 % e un 46 % despois do uso clínico;
Hidratante e antienvellecemento: o aceite de vitamina E promove a síntese de ceramidas, mellora a capacidade da barreira cutánea para reter a humidade e mellora a sequedade e as engurras (a profundidade das engurras redúcese nun 40 % despois de 6 meses de uso continuo);
Reparación de problemas de pel:
Inhibe a actividade da tirosinase, atenua o cloasma e as manchas da idade;
Alivia a dermatite seborreica e a queilite angular e acelera a cicatrización das queimaduras.
3. Intervención en enfermidades sistémicas
Saúde reprodutiva: promove a secreción de hormonas sexuais, mellora a motilidade dos espermatozoides e a función ovárica e úsase para o tratamento auxiliar da infertilidade e dos abortos espontáneos recorrentes;
Protección hepática: as directrices dos Estados Unidos recoméndano como primeira opción para a esteatose hepática non alcohólica, xa que pode reducir as transaminases e mellorar a fibrose hepática;
Defensa cardiovascular: Retrasa a oxidación das lipoproteínas de baixa densidade (LDL) e prevén a aterosclerose;
Sangue e inmunidade:
Protexe as membranas dos glóbulos vermellos e utilízase para o tratamento antioxidante da talasemia;
Regula a resposta inflamatoria das enfermidades autoinmunes (como o lupus eritematoso).
● Cales son as aplicacións do aceite de vitamina E?
1. Campo médico:
Preparacións con receita médica:
Cápsulas orais: tratamento do aborto habitual, trastornos da menopausa (dose diaria 100-800 mg);
Inxeccións: úsanse para intoxicacións agudas, protección contra a quimioterapia (é preciso administrar na escuridade).
Medicamentos tópicos: as cremas melloran as gretas e as conxelacións da pel, e a aplicación local acelera a cicatrización das feridas46.
2. Cosméticos e coidado persoal:
Esencia antienvellecemento: engadir entre un 0,5 % e un 6 % de aceite de vitamina E e ácido hialurónico composto para mellorar a hidratación (a fase oleosa debe engadirse por debaixo dos 80 ℃ ao preparar cremas);
Mellora da protección solar: composto con óxido de zinc para aumentar o valor SPF e reparar as células de Langerhans danadas polos raios ultravioleta.
3. Industria alimentaria:
Potenciador de nutrientes: engádese a alimentos para bebés e produtos sanitarios (como cápsulas brandas) para satisfacer as necesidades diarias (a dose diaria para adultos é de 15 mg);
Conservantes naturais: úsanse en aceites e alimentos que conteñen graxas (como a nata) para retardar a rancidez e son máis seguros que o BHA/BHT.
4. Agricultura e tecnoloxías emerxentes
Aditivos para pensos: melloran a fertilidade e a función reprodutiva do gando e das aves de curral;
Innovación de excipientes farmacéuticos:
Vitamina E-TPGS (succinato de polietilenglicol): un derivado soluble en auga, usado como solubilizante para mellorar a biodispoñibilidade de fármacos pouco solubles;
Aplicado en nanofármacos dirixidos a grupos específicos (como preparacións antitumorais).
●UsoWaviso of Aceite de vitamina E :
1. Seguridade da dosificación:
Unha sobredose a longo prazo (>400 mg/día) pode causar dores de cabeza, diarrea e aumentar o risco de trombose;
Teña coidado co choque anafiláctico durante a inxección intravenosa (advertencia sobre as instrucións revisadas da Administración de Alimentos e Medicamentos de China en 2018).
2. Precaucións para uso externo:
Para peles sensibles, cómpre probalo nunha zona pequena. Unha aplicación excesiva pode obstruír os poros. Recoméndase o seu uso 1-2 veces por semana;
Os pacientes con cloasma deben usar protector solar (SPF ≥ 50) para evitar o empeoramento da fotosensibilidade.
Poboación especial: As mulleres embarazadas e as mulleres que dan a lactación deben usalo segundo as indicacións do médico.
Para máis información, por favor, contacte con:
Nome: Nora
Teléfono/WhatsApp: +86 15594821525
Email:nora@lfherb.com
Data de publicación: 08-09-2026

