ראש עמוד - 1

חֲדָשׁוֹת

מהי חומצה פוליגלוטמית?

חומצה פוליגלוטמית: ביופולימר לחות בעל ביצועים גבוהים

אם חקרתם מרכיבים לטיפוח העור וחומרי גלם פונקציונליים, ייתכן ששמתם לב שחומצה פוליגלוטמית זוכה לתשומת לב רבה. אבל מהי בדיוק חומצה פוליגלוטמית, ומדוע היא הופכת למרכיב פופולרי בפורמולות קוסמטיות מודרניות? בואו נלמד עוד על ביו-פולימר מותסס זה.

6

חומצה פוליגלוטמית (γ-PGA) היא ביופולימר מסיס במים המיוצר בתסיסה מיקרוביאלית, העשויה משרשראות חומצה גלוטמית ארוכות. היא פועלת כמלחלח ויוצרת שכבות יעילות בעלת יכולת קשירת לחות חזקה. היא עדינה, אינה קומדוגנית, ובדרך כלל נסבלת היטב, כולל על ידי נשים בהריון. γ-PGA בעל משקל מולקולרי נמוך תומך בפעילות פיברובלסטים ובחידוש העור, ומשולב באופן נרחב בתכשירים נגד הזדקנות ומניעת קמטים. γ-PGA בעל משקל מולקולרי גבוה מתפקד טוב יותר לייצוב קצף, לחות והידבקות שיער; היא מפחיתה חשמל סטטי ומרככת שיער ביישומי טיפוח שיער. כמו כן, היא מראה פוטנציאל להבהרת העור במחקרים.

אחד התפקידים המרכזיים של חומצה פוליגלוטמית הוא לחות העור. היא מושכת ושומרת על לחות מפני העור, ועוזרת לעור להיראות חלק ורך יותר. לאחר המריחה, היא יוצרת שכבת מגן דקה ונושם על העור, המסייעת להפחית אובדן מים טרנס-אפידרמלי ותומכת בלחות יציבה לאורך זמן. במחקרי חוץ גופיים ובמודלים של עור משוחזרים, חומצה פוליגלוטמית מסייעת גם לקדם את הצטברות גורמי הלחות הטבעיים של העור ותומכת בביטוי של חלבונים הקשורים למחסום עור, דבר המועיל לשמירה על מחסום עור בריא.

בנוסף ליתרונותיה כמלחלח ותומכים במחסום העור, חומצה פוליגלוטמית היא עדינה ודלה בגירוי. היא תואמת למרכיבים פעילים קוסמטיים רבים אחרים ונמצאת בשימוש נרחב בסרומים, קרמים, מסכות ומוצרי טיפוח אחרים. היא יעילה במיוחד עבור סוגי עור יבשים ורגישים כדי להקל על חספוס הקשור ליובש.

מחקר מעבדתי מצביע גם על כך שחומצה פוליגלוטמית מפגינה פוטנציאל קל לסילוק רדיקלים חופשיים בתנאי בדיקה מסוימים. בניגוד לנוגדי חמצון ייעודיים, יתרונה העיקרי אינו פעילות נוגדת חמצון; השפעתה המגנה נובעת בעיקר מייצוב לחות העור וחיזוק מחסום העור מפני לחצים סביבתיים חיצוניים.

חומצה פוליגלוטמית היא מתכלה ביולוגית ובטוחה לשימוש קוסמטי. למרות שניתן ליישם אותה גם במזון ובתחומים אחרים תחת מגבלות רגולטוריות רלוונטיות, היישום המבוסס והנפוץ ביותר שלה הוא טיפול בעור מקומי.

7

לסיכום, חומצה פוליגלוטמית היא ביופולימר שמקורו בתסיסה, הידוע בזכות תכונותיו המעולות של קשירת לחות ויצירת שכבות. היא מסייעת לנעול את לחות העור, להפחית אידוי מים ולתמוך בבריאות מחסום העור, ומשמשת כחומר גלם לחותי אמין ורב-תכליתי עבור פורמולות קוסמטיות.

למידע נוסף, אנא צרו קשר:

שם: לולו

טלפון/וואטסאפ: 8615664780978+

email: lulu@lfherb.com 


זמן פרסום: 29 באוקטובר 2026