paĝokapo - 1

novaĵoj

Kio estas Poliglutama Acido?

Poliglutama Acido: La Alt-efikeca Humidiga Biopolimero

Se vi esploris haŭtflegadajn ingrediencojn kaj funkciajn krudmaterialojn, vi eble rimarkis, ke poliglutama acido gajnas vastan atenton. Sed kio precize estas poliglutama acido, kaj kial ĝi fariĝas populara ingredienco en modernaj kosmetikaj formuloj? Ni sciu pli pri ĉi tiu fermentinta biopolimero.

6

Poliglutamata acido (γ-PGA) estas akvosolvebla biopolimero produktita per mikroba fermentado, farita el longaj glutamacidaj ĉenoj. Ĝi funkcias kiel efika humidigilo kaj filmo-forma agento kun forta humid-liga kapablo. Ĝi estas milda, ne-komedogena, kaj ĝenerale bone tolerata, inkluzive de gravedulinoj. Malalt-molekulpeza γ-PGA subtenas fibroblastan agadon kaj haŭtan renovigon, vaste enkorpigita en kontraŭaĝiĝaj kaj kontraŭsulkaj formuloj. Alt-molekulpeza γ-PGA pli bone funkcias por ŝaŭmostabiligo, humidigo kaj haradhero; ĝi reduktas statikan ŝargon kaj moligas harojn en harflegadaj aplikoj. Ĝi ankaŭ montras haŭt-heligigan potencialon en studoj.

Unu el la ŝlosilaj funkcioj de poliglutama acido estas haŭta hidratado. Ĝi altiras kaj retenas humidon sur la haŭta surfaco, helpante la haŭton aspekti pli glata kaj mola. Post apliko, ĝi formas maldikan, spireblan protektan filmon sur la haŭto, kiu helpas redukti transepiderman akvoperdon kaj subtenas stabilan longdaŭran hidratadon. En studoj pri in vitro kaj rekonstruitaj haŭtaj modelaj studoj, poliglutama acido ankaŭ helpas antaŭenigi la akumuliĝon de la propraj naturaj humidigaj faktoroj de la haŭto kaj subtenas la esprimon de barier-rilataj proteinoj, kio utilas por konservi sanan haŭtan barieron.

Aldone al siaj humidigaj kaj barier-subtenaj avantaĝoj, poliglutamata acido estas milda kaj malmulte iritas. Ĝi kongruas kun multaj aliaj kosmetikaj aktivaj ingrediencoj kaj estas vaste uzata en serumoj, kremoj, maskoj kaj aliaj haŭtflegadaj produktoj. Ĝi bone funkcias por sekaj kaj sentemaj haŭttipoj por mildigi sekec-rilatajn malglataĵojn.

Laboratoria esplorado ankaŭ indikas, ke poliglutamata acido montras mildan potencialon por forigi liberradikalojn sub certaj testkondiĉoj. Male al dediĉitaj antioksidantoj, ĝia kerna avantaĝo ne estas antioksidanta aktiveco; ĝia protekta efiko ĉefe venas de stabiligado de haŭta humideco kaj plifortigo de la haŭta bariero kontraŭ ekstera media streso.

Poliglutamata acido estas biodiserigebla kaj sekura por kosmetika uzo. Kvankam ĝi ankaŭ povas esti aplikata en nutraĵoj kaj aliaj kampoj laŭ koncernaj reguligaj limoj, ĝia plej establita kaj ofta apliko estas surfaca haŭtflegado.

7

Resumante, poliglutamata acido estas fermentad-derivita biopolimero, kiu estas fama pro siaj superaj humid-ligaj kaj filmo-formaj ecoj. Ĝi helpas ŝlosi haŭtan humidon, redukti akvo-vaporiĝon kaj subteni la sanon de la haŭta bariero, servante kiel fidinda kaj multflanka humidiga krudmaterialo por kosmetikaj formuloj.

Por pliaj informoj, bonvolu kontakti:

Nomo: Lulu

Telefono/WhatsApp: +86 15664780978

email: lulu@lfherb.com 


Afiŝtempo: 29-a de oktobro 2026