hlavička stránky - 1

správy

Čo je kyselina salicylová?

Kyselina salicylová: „Hviezdny exfoliačný exfoliačný extrakt pre starostlivosť o pleť“

Možno ste v posledných rokoch videli termín „kyselina salicylová“ v nespočetných článkoch o starostlivosti o pleť a na etiketách kozmetických výrobkov. Čo však vlastne kyselina salicylová je? Aké výhody môže priniesť našej pokožke? Pozrime sa bližšie na túto populárnu a účinnú kozmetickú zložku.

Kyselina salicylová je známa beta-hydroxykyselina (BHA), pôvodne extrahovaná z vŕbovej kôry a listov zimzelena a možno ju vyrobiť aj synteticky. Ako organická zlúčenina rozpustná v perách sa javí ako biely kryštalický prášok. Kyselina salicylová má pozoruhodné keratolytické, antibakteriálne a protizápalové vlastnosti, vďaka čomu je mimoriadne obľúbená v kozmetickom priemysle.

 č. 8

Jednou z jeho najvýraznejších výhod je rozpustnosť v oleji. Na rozdiel od vo vode rozpustných exfoliačných zložiek dokáže kyselina salicylová preniknúť hlboko do mastných pórov. Rozpúšťa medzibunkové lepidlo, ktoré drží odumreté keratinocyty pohromade, čím pomáha odstraňovať staré odumreté kožné bunky, uvoľňovať upchaté póry a účinne redukovať čierne a biele bodky (Bioscience). Pomáha tiež regulovať nadmerné vylučovanie kožného mazu, čo je veľmi cenné pre mastnú a k akné náchylnú pleť.

Okrem čistenia pórov a kontroly akné má kyselina salicylová silné protizápalové účinky. Dokáže zmierniť začervenanie pokožky, opuch a nepríjemné pocity spôsobené zápalovým akné a zmierniť mierne podráždenie pokožky. Pomáha tiež vyhladiť drsnú textúru pokožky, zjemniť rozšírené póry a blednúť tmavé škvrny po akné, čím vytvára rovnomernejší tón pleti.

 č. 9

Kyselina salicylová sa široko používa v mnohých typoch produktov dennej potreby. Okrem sér na akné, tonizačných gélov a čistiacich prostriedkov na tvár sa nachádza aj v šampónoch proti lupinám, produktoch starostlivosti o telo pre pokožku náchylnú na keratózu a v prípravkoch na lokálnu starostlivosť.

Stručne povedané, kyselina salicylová je multifunkčná hviezdna zložka v starostlivosti o pleť. Od hĺbkového čistenia pórov, kontroly akné, regulácie kožného mazu až po upokojenie zápalov a vyhladenie textúry pleti, jej kozmetické výhody sú všeobecne uznávané. Pri správnom používaní pomáha ľuďom dosiahnuť čistejšiu, hladšiu a zdravšiu pleť.

Pre viac informácií, prosím, kontaktujte:

Meno: Cassie Huang

Tel./whatsapp: +8613008408548
email: lucy@lfherb.com


Čas uverejnenia: 23. októbra 2026