барактын башы - 1

жаңылыктар

Салицил кислотасы деген эмне?

Салицил кислотасы: териге кам көрүү үчүн "жылдыздуу пилинг" ингредиенти

Акыркы жылдары сиз "салицил кислотасы" деген терминдин сансыз териге кам көрүү макалаларында жана косметикалык каражаттардын этикеткаларында пайда болгонун көргөн чыгарсыз. Бирок салицил кислотасы деген эмне? Ал терибизге кандай пайда алып келиши мүмкүн? Келгиле, бул популярдуу жана күчтүү косметикалык ингредиентти кененирээк карап көрөлү.

Салицил кислотасы - бул башында талдын кабыгынан жана кышкы жашыл жалбырактарынан алынган белгилүү бета-гидрокси кислотасы (BHA) жана аны синтетикалык жол менен да алууга болот. Эринде эрүүчү органикалык кошулма катары ал ак кристаллдык порошок түрүндө көрүнөт. Салицил кислотасы укмуштуудай кератолитикалык, антибактериалдык жана сезгенүүгө каршы касиеттерге ээ, бул аны косметика тармагында абдан популярдуу кылат.

 n8

Анын эң көрүнүктүү артыкчылыктарынын бири - майдын эригичтиги. Сууда эрүүчү пилинг ингредиенттеринен айырмаланып, салицил кислотасы майлуу тешикчелерге терең кире алат. Ал өлгөн кератиноциттерди бириктирип турган клетка аралык цементти эритип, эски өлгөн тери клеткаларын кетирүүгө, бүтөлүп калган тешикчелерди ачууга жана кара жана ак чекиттерди натыйжалуу азайтууга жардам берет. Bioscience. Ошондой эле, ал майлуу жана безеткиге жакын тери үчүн абдан баалуу болгон ашыкча май бөлүп чыгарууну жөнгө салууга жардам берет.

Тери тешикчелерин тазалоодон жана безеткилерди көзөмөлдөөдөн тышкары, салицил кислотасы күчтүү сезгенүүгө каршы таасир берет. Ал сезгенүү безеткилеринен улам пайда болгон теринин кызарышын, шишигин жана ыңгайсыздыгын басаңдатып, теринин жеңил кыжырдануу көйгөйлөрүн жеңилдетет. Ошондой эле, ал теринин орой текстурасын тегиздөөгө, чоңойгон тешикчелерди тазалоого жана безеткиден кийинки кара тактарды кетирип, терини бир калыпта кармоого жардам берет.

 n9

Салицил кислотасы күнүмдүк колдонулуучу көптөгөн каражаттарда кеңири колдонулат. Безеткиге каршы сывороткалардан, тониктерден жана бет тазалоочу каражаттардан тышкары, аны какачка каршы шампунда, кератозго жакын тери үчүн денеге кам көрүүчү каражаттарда жана жергиликтүү каражаттарда да кездештирүүгө болот.

Кыскасы, салицил кислотасы көп функциялуу териге кам көрүүнүн жылдыз ингредиенти болуп саналат. Терең тешикчелерди тазалоодон, безеткилерди көзөмөлдөөдөн, майлуулукту жөнгө салуудан баштап, сезгенүүнү басаңдатууга жана теринин текстурасын тегиздөөгө чейин, анын косметикалык артыкчылыктары кеңири таанылган. Туура колдонулганда, ал адамдарга таза, жылмакай жана ден-соолукка пайдалуу тери абалына жетүүгө жардам берет.

Көбүрөөк маалымат алуу үчүн, байланышыңыз:

Аты-жөнү: Кэсси Хуанг

Тел./whatsapp: +8613008408548
email: lucy@lfherb.com


Жарыяланган убактысы: 2026-жылдын 23-октябры