барактын башы - 1

жаңылыктар

Кожик кислотасы деген эмне?

Кожик кислотасы: терини агартуучу белгилүү ингредиент

Акыркы жылдары косметика жана териге кам көрүү боюнча талкууларда "кожик кислотасы" деген терминди кездештирген чыгарсыз. Бирок кожик кислотасы деген эмне? Ал териге кам көрүүдө кандай роль ойнойт? Келгиле, бул популярдуу ферменттен алынган кошулманы кененирээк карап көрөлү.

A7

Кожик кислотасы - негизинен козу карындарды ачытуу жолу менен өндүрүлгөн табигый органикалык затAspergillus oryzae, саке, мисо жана соя соусун жасоодо колдонулган микроорганизм. Ал ак же ак түстөгү кристаллдык порошок түрүндө көрүнөт жана сууда эрийт. Терини агартуучу классикалык чийки зат катары белгилүү болгон кожик кислотасы негизинен меланин синтезинин негизги ферменти болгон тирозиназаны басуу менен иштейт. Ал тирозиназанын активдүүлүгү үчүн зарыл болгон жез иондорун хелаттайт жана меланиндин өндүрүлүшүн жайлатат, теринин бирдей эмес өңүн жакшыртууга жардам берет. Пигментти басуудан тышкары, кожик кислотасы тери клеткаларына зыян келтирүүчү жана теринин картаюусун тездетүүчү зыяндуу эркин радикалдарды нейтралдаштыруучу антиоксидант катары да иштейт.

Кожик кислотасы агартуучу касиеттеринен тышкары, антиоксиданттык жана жумшак антибактериалдык таасирлерди да берет. Ал ультрафиолет нурларынан жана тышкы чөйрөнүн кыжырдануусунан улам пайда болгон кычкылдануу стрессин азайтууга жардам берет жана сезгенүүдөн кийинки кара тактарды пайда кылышы мүмкүн болгон теринин сезгенүүсүн басаңдатат. Ал теринин ден-соолугун чыңдоого жардам берет жана сепкилдердин, күндүн тактарынын жана безеткиге байланыштуу пигменттик тактардын жоголушуна жардам берет.

Кожик кислотасы териге көп тараптуу пайда алып келет. Ал беттин өңүн агартат, кара тактарды жана гиперпигментацияны жоёт, сепкилдердин жана мелазманын көрүнүшүн азайтат, теринин өңүнүн бир калыпта болушун жакшыртат, эркин радикалдарды жок кылат жана сезгенүүнүн жеңил реакцияларын басат. Ал тунук, бир калыптагы терини калыбына келтирүүгө жардам берет.

A8

Кожик кислотасы косметикалык жактан эң сонун пайда алып келгени менен, анын иштешине көптөгөн тышкы факторлор таасир этиши мүмкүн. Жогорку температура, күчтүү жарык жана туура эмес рН чөйрөсү анын кычкылдануусун жана бузулушун тездетет жана бузулгандан кийин кызгылт же күрөң түскө өзгөрүшү мүмкүн. Формула жасоочулар, адатта, кошуу дозасын көзөмөлдөшөт (адатта, косметикалык каражаттар үчүн ≤1%) жана туруктуу иштешин сактоо үчүн даяр продукцияны жарыктан жана ысыктан коргойт. Кожик кислотасынын чийки заты бетке колдонулуучу сывороткалар, кремдер, лосьондор, тазалоочу самын жана териге жергиликтүү колдонуу үчүн пилинг каражаттары сыяктуу бир нече даяр формаларда жасалышы мүмкүн.

Кыскасы, кожик кислотасы – терини агартуу үчүн кеңири колдонулган күчтүү ферменттен алынган косметикалык активдүү ингредиент. Меланиндин пайда болушун токтотуудан баштап, кара тактарды кетирүүдөн тартып, антиоксиданттыкка жана жеңил сезгенүүнү басууга чейин, анын териге кам көрүүдөгү пайдасы кеңири. Туура формуласы жана сакталышы анын терини агартуучу косметикалык долбоорлордо баалуулугун максималдуу түрдө жогорулата алат.

 

Көбүрөөк маалымат алуу үчүн, байланышыңыз:

Аты-жөнү: Кэсси Хуанг

Тел./whatsapp: +8613008408548
email: lucy@lfherb.com


Жарыяланган убактысы: 2026-жылдын 4-ноябры