бит башлыгы - 1

яңалыклар

Салицил кислотасы нәрсә ул?

Салицил кислотасы: "Тире турында кайгырту өчен йолдызлы пилинг ингредиенты"

Соңгы елларда сез "салицил кислотасы" терминын тире турында күпсанлы мәкаләләрдә һәм косметика продуктлары этикеткаларында күргәнсездер. Әмма салицил кислотасы нәрсә ул? Ул безнең тиребезгә нинди файда китерә ала? Әйдәгез, бу популяр һәм көчле косметика ингредиентын якыннанрак карап чыгыйк.

Салицил кислотасы - таныш бета-гидрокси кислотасы (BHA), башта тал кабыгыннан һәм кышкы яшел яфраклардан алына, һәм ул шулай ук ​​синтетик җитештерү юлы белән дә җитештерелергә мөмкин. Иреннәрдә эри торган органик кушылма буларак, ул ак кристалл порошок рәвешендә күренә. Салицил кислотасы гаҗәеп кератолитик, антибактериаль һәм ялкынсынуга каршы үзлекләргә ия, бу аны косметика сәнәгатендә бик популяр итә.

 n8

Аның иң күренекле өстенлекләренең берсе - майның эрүчәнлеге. Суда эри торган пилинг ингредиентларыннан аермалы буларак, салицил кислотасы майлы тишекләргә тирән үтеп керә ала. Ул үлгән кератиноцитларны бергә тотып торган күзәнәкара цементны эретә, иске үлгән тире күзәнәкләрен бетерүгә, тыгылган тишекләрне ачарга һәм кара һәм ак нокталарны нәтиҗәле киметергә ярдәм итә. Биосициентлар фикеренчә, ул шулай ук ​​артык май бүленеп чыгуны көйләргә ярдәм итә, бу майлы һәм бетчәләргә бирешүчән тире өчен бик файдалы.

Тишекләрне чистарту һәм сыекчаларны контрольдә тотудан тыш, салицил кислотасы көчле ялкынсынуга каршы тәэсир итә. Ул ялкынсыну сыекчалары аркасында килеп чыккан тиренең кызаруын, шешүен һәм уңайсызлыгын бетерә, шулай ук ​​тиренең җиңел ярсыту проблемаларын бетерә. Ул шулай ук ​​тиренең тупас текстурасын шомартырга, зурайган тишекләрне чистартырга һәм сыекчадан соңгы кара тапларны бетерергә ярдәм итә, тиренең тонусларын тигезрәк итә.

 n9

Салицил кислотасы көндәлек кулланыла торган күп төрле продуктларда киң кулланыла. Акне сывороткаларында, тоникларда һәм бит чистарту чараларында, шулай ук ​​кавыкка каршы шампуньда, кератозга бирешүчән тире өчен тән тәрбиясе чараларында һәм тышкы куллану өчен препаратларда да очрый.

Кыскасы, салицил кислотасы - күп функцияле тирегә кайгыртуның йолдыз ингредиенты. Тире тиресен тирәнтен чистартудан, бетчәләрне контрольдә тотудан алып, майны көйләүдән алып ялкынсынуны басу һәм тире текстурасын тигезләүгә кадәр, аның косметик өстенлекләре киң танылган. Дөрес кулланылганда, ул кешеләргә чистарак, шомарак һәм сәламәтрәк тире хәленә ирешергә ярдәм итә.

Күбрәк мәгълүмат алу өчен, зинһар, элемтәгә керегез:

Исем: Кэсси Хуанг

Тел./whatsapp: +8613008408548
email: lucy@lfherb.com


Бастырып чыгару вакыты: 2026 елның 23 октябре