Acid salicilic: „Ingredientul exfoliant vedetă pentru îngrijirea pielii”
Poate ați văzut termenul „acid salicilic” apărând în nenumărate articole de îngrijire a pielii și etichete de produse cosmetice în ultimii ani. Dar ce este mai exact acidul salicilic? Ce beneficii poate aduce pielii noastre? Să aruncăm o privire mai atentă asupra acestui ingredient cosmetic popular și puternic.
Acidul salicilic este un beta-hidroxi acid (BHA) binecunoscut, extras inițial din scoarța de salcie și frunzele de gaultheria, putând fi produs și prin procesare sintetică. Ca compus organic solubil în buze, se prezintă sub formă de pulbere cristalină albă. Acidul salicilic are proprietăți keratolitice, antibacteriene și antiinflamatorii remarcabile, ceea ce îl face extrem de popular în industria cosmetică.
Unul dintre cele mai remarcabile avantaje ale sale este solubilitatea în ulei. Spre deosebire de ingredientele exfoliante solubile în apă, acidul salicilic poate pătrunde adânc în porii grași. Acesta dizolvă cimentul intercelular care ține laolaltă keratinocitele moarte, ajutând la eliminarea celulelor moarte ale pielii, la desfundarea porilor blocați și la reducerea eficientă a punctelor negre și albe (Bioscience). De asemenea, ajută la reglarea excesului de sebum, ceea ce este foarte valoros pentru tenul gras și predispus la acnee.
Pe lângă curățarea porilor și controlul acneei, acidul salicilic are efecte antiinflamatorii puternice. Poate ameliora roșeața, umflarea și disconfortul pielii cauzate de acneea inflamatorie și poate ameliora problemele ușoare de iritație a pielii. De asemenea, ajută la netezirea texturii aspre a pielii, la rafinarea porilor dilatați și la estomparea petelor închise la culoare post-acnee pentru a crea o piele cu un ton mai uniform.
Acidul salicilic este utilizat pe scară largă în multe tipuri de produse de uz zilnic. Pe lângă seruri pentru acnee, tonere și produse de curățare facială, acesta poate fi găsit și în șamponuri anti-mătreață, produse de îngrijire corporală pentru pielea predispusă la keratoză și preparate pentru îngrijire topică.
În concluzie, acidul salicilic este un ingredient vedetă în îngrijirea pielii, multifuncțional. De la curățarea profundă a porilor, controlul acneei, reglarea sebumului până la calmarea inflamației și netezirea texturii pielii, avantajele sale cosmetice sunt recunoscute pe scară largă. Atunci când este utilizat corespunzător, ajută oamenii să obțină o piele mai curată, mai netedă și mai sănătoasă.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați:
Nume: Cassie Huang
Tel/WhatsApp: +8613008408548
email: lucy@lfherb.com
Data publicării: 23 oct. 2026

