Dipalmitatul de acid kojic: derivatul stabil de albire, solubil în ulei
Poate ați întâlnit termenul „dipalmitat de acid kojic” în discuțiile despre cosmetice și îngrijirea pielii din ultimii ani. Dar ce este mai exact dipalmitatul de acid kojic? Ce rol joacă în îngrijirea pielii? Să aruncăm o privire mai atentă asupra acestui compus de albire optimizat.
Dipalmitatul acidului kojic este un derivat modificat cu esteri al acidului kojic. Se prezintă sub formă de pulbere cristalină albă sau albicioasă și este solubil în ulei și insolubil în apă. Cunoscut ca versiunea îmbunătățită și stabilă a acidului kojic, acesta inhibă tirozinaza, enzima cheie pentru sinteza melaninei. Odată aplicat pe piele, eliberează lent acid kojic pentru a reduce producția de pigment. Comparativ cu acidul kojic obișnuit, prezintă o rezistență mult mai bună la lumină, căldură și ionii metalici și provoacă greu decolorare în produsele cosmetice finite. Pe lângă performanța de iluminare, dipalmitatul acidului kojic acționează și ca antioxidant pentru a neutraliza radicalii liberi care declanșează îmbătrânirea pielii.
Pe lângă proprietățile sale de iluminare, dipalmitatul de acid kojic aduce beneficii de îngrijire cu iritații reduse. Ajută la ameliorarea stresului oxidativ cauzat de UV și poluarea externă și îmbunătățește petele pigmentare postinflamatorii. Având o bună permeabilitate a pielii, este potrivit pentru formulele de emulsie, pe bază de ulei și cremă, unde acidul kojic solubil în apă obișnuit este dificil de utilizat.
Dipalmitatul de acid kojic are multiple beneficii pentru piele. Luminează tenul, estompează petele întunecate și petele solare, îmbunătățește nuanța neuniformă a pielii, elimină radicalii liberi și reduce iritațiile ușoare ale pielii. Ajută la crearea unei pielii uniforme și translucide, cu un risc mai mic de înnegrire a formulei.
Deși acidul kojic oferă rezultate bune de iluminare, acesta se oxidează ușor și se îngălbenește sau se înroșește sub acțiunea căldurii sau a luminii. Dipalmitatul de acid kojic rezolvă această problemă. Dozajul recomandat pentru produsele cosmetice fără clătire variază între 1 și 3%. Poate fi formulat în creme faciale, seruri cu ulei, loțiuni, măști și produse de protecție solară pentru aplicare topică pe piele.
În concluzie, dipalmitatul de acid kojic este un activ cosmetic solubil în ulei de înaltă performanță pentru iluminarea pielii. De la inhibarea generării de melanină, estomparea petelor pigmentare până la protecția antioxidantă, beneficiile sale pentru îngrijirea pielii sunt ample. Stabilitatea sa excelentă oferă o durată de valabilitate mai lungă pentru proiectele cosmetice de iluminare.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați:
Nume: Cassie Huang
Tel/WhatsApp: +8613008408548
email: lucy@lfherb.com
Data publicării: 04 noiembrie 2026

