စာမျက်နှာ-ခေါင်း - ၁

သတင်း

Kojic Acid ဆိုတာ ဘာလဲ။

Kojic Acid: အသားအရေ ကြည်လင်စေသော လူသိများသော ပါဝင်ပစ္စည်း

မကြာသေးမီနှစ်များအတွင်း အလှကုန်နှင့် အသားအရေထိန်းသိမ်းမှုဆိုင်ရာ ဆွေးနွေးမှုများတွင် “kojic acid” ဟူသော ဝေါဟာရကို သင်တွေ့ဖူးပေမည်။ သို့သော် kojic acid ဆိုတာ အတိအကျဘာလဲ။ ၎င်းသည် အသားအရေထိန်းသိမ်းမှုတွင် မည်သည့်အခန်းကဏ္ဍမှ ပါဝင်သနည်း။ ဤလူကြိုက်များသော အချဉ်ဖောက်ခြင်းမှ ဆင်းသက်လာသော ဒြပ်ပေါင်းကို အနီးကပ်လေ့လာကြည့်ကြပါစို့။

A7

Kojic acid သည် မှိုအချဉ်ဖောက်ခြင်းဖြင့် ထုတ်လုပ်သော သဘာဝအော်ဂဲနစ်ပစ္စည်းတစ်ခုဖြစ်ပြီး အဓိကအားဖြင့်အက်စ်ပါဂျီလပ်စ် အိုရီဇေးဆာကေး၊ မီဆိုနှင့် ပဲငံပြာရည်ပြုလုပ်ရာတွင် အသုံးပြုသော အဏုဇီဝပိုးမွှားတစ်မျိုး။ ၎င်းသည် အဖြူရောင် သို့မဟုတ် အဖြူရောင်ဖျော့ဖျော့ ပုံဆောင်ခဲမှုန့်အဖြစ် ပေါ်လာပြီး ရေတွင်ပျော်ဝင်နိုင်သည်။ အသားအရေကို ဖြူစင်စေသော ဂန္ထဝင်ကုန်ကြမ်းပစ္စည်းတစ်ခုအဖြစ် လူသိများသော kojic acid သည် melanin ပေါင်းစပ်မှုအတွက် အဓိကအင်ဇိုင်း tyrosinase ကို ဟန့်တားခြင်းဖြင့် အဓိကလုပ်ဆောင်သည်။ ၎င်းသည် tyrosinase လုပ်ဆောင်ချက်အတွက် လိုအပ်သော ကြေးနီအိုင်းယွန်းများကို chelates လုပ်ကာ melanin ထုတ်လုပ်မှုကို နှေးကွေးစေပြီး မညီမညာအသားအရေအရောင်ကို တိုးတက်ကောင်းမွန်စေရန် ကူညီပေးသည်။ pigment-anticide စွမ်းဆောင်ရည်အပြင် kojic acid သည် အရေပြားဆဲလ်များကို ပျက်စီးစေပြီး အသားအရေအိုမင်းရင့်ရော်မှုကို အရှိန်မြှင့်ပေးသည့် အန္တရာယ်ရှိသော free radicals များကို ပျက်ပြယ်စေရန် antioxidant အဖြစ်လည်း လုပ်ဆောင်သည်။

၎င်း၏ တောက်ပစေသော ဂုဏ်သတ္တိများအပြင်၊ kojic acid သည် antioxidant နှင့် အပျော့စား antibacterial အာနိသင်များလည်း ပေးစွမ်းပါသည်။ ၎င်းသည် UV ရောင်ခြည်များနှင့် ပြင်ပပတ်ဝန်းကျင်ယားယံခြင်းကြောင့် ဖြစ်ပေါ်လာသော oxidative stress ကို လျှော့ချရန် ကူညီပေးပြီး ရောင်ရမ်းပြီးနောက် အမည်းစက်များဖြစ်ပေါ်စေနိုင်သော အရေပြားရောင်ရမ်းမှုကို သက်သာစေသည်။ ၎င်းသည် ကျန်းမာသော အသားအရေအခြေအနေကို ပံ့ပိုးပေးပြီး မှဲ့ခြောက်များ၊ နေလောင်ကွက်များနှင့် ဝက်ခြံနှင့်ဆက်စပ်သော pigment marks များကို မှေးမှိန်စေရန် ကူညီပေးသည်။

Kojic acid သည် အသားအရေအတွက် အကျိုးကျေးဇူးများစွာကို ပေးစွမ်းသည်။ ၎င်းသည် အသားအရေကို ကြည်လင်တောက်ပစေခြင်း၊ အမဲစက်များနှင့် hyperpigmentation များကို မှေးမှိန်စေခြင်း၊ တင်းတိပ်များနှင့် melasma များကို လျော့နည်းစေခြင်း၊ အသားအရေအရောင်ညီညာမှုကို တိုးတက်ကောင်းမွန်စေခြင်း၊ free radical များကို ဖယ်ရှားပေးခြင်းနှင့် ရောင်ရမ်းမှုတုံ့ပြန်မှုများကို သက်သာစေခြင်းတို့ကို ပေးစွမ်းသည်။ ၎င်းသည် ကြည်လင်တောက်ပပြီး ညီညာသော အသားအရေကို ပြန်လည်ရရှိစေရန် ကူညီပေးသည်။

A8

Kojic acid သည် အလှအပဆိုင်ရာ အကျိုးကျေးဇူးများစွာကို ယူဆောင်လာသော်လည်း ၎င်း၏စွမ်းဆောင်ရည်ကို ပြင်ပအချက်များစွာက သက်ရောက်မှုရှိနိုင်ပါသည်။ မြင့်မားသောအပူချိန်၊ ပြင်းထန်သောအလင်းရောင်နှင့် pH မမှန်ကန်သောပတ်ဝန်းကျင်သည် ၎င်း၏ဓာတ်တိုးခြင်းနှင့် ယိုယွင်းပျက်စီးခြင်းကို အရှိန်မြှင့်စေပြီး ယိုယွင်းပျက်စီးသွားသည်နှင့် ပန်းရောင် သို့မဟုတ် အညိုရောင်သို့ ပြောင်းလဲသွားနိုင်သည်။ ဖော်မြူလာပြုလုပ်သူများသည် ထည့်သွင်းသည့်ဆေးပမာဏကို ပုံမှန်အားဖြင့် ထိန်းချုပ်လေ့ရှိပြီး (အကြွင်းအကျန်အလှကုန်ပစ္စည်းများအတွက် ≤1%) နှင့် ပြီးမြောက်ထားသောထုတ်ကုန်များကို အလင်းရောင်နှင့် အပူမှကာကွယ်ပေးပြီး တည်ငြိမ်သောစွမ်းဆောင်ရည်ကို ထိန်းသိမ်းပေးသည်။ Kojic acid ကုန်ကြမ်းကို မျက်နှာလိမ်းဆီရမ်များ၊ ခရင်မ်များ၊ လိုးရှင်းများ၊ သန့်စင်ဆပ်ပြာနှင့် အရေပြားအပေါ်ယံလိမ်းရန်အတွက် peeling ထုတ်ကုန်များအပါအဝင် အပြီးသတ်ပုံစံအမျိုးမျိုးအဖြစ် ပြုလုပ်နိုင်သည်။

အကျဉ်းချုပ်အားဖြင့် kojic acid သည် အသားအရေ ဖြူစင်စေရန်အတွက် ကျယ်ကျယ်ပြန့်ပြန့် အသုံးပြုသော အစွမ်းထက်သော fermentation-origin cosmetic active ingredient တစ်ခုဖြစ်သည်။ melanin ထုတ်လုပ်မှုကို ပိတ်ဆို့ခြင်းမှသည် အမည်းစက်များကို ဖယ်ရှားပေးခြင်းနှင့် ရောင်ရမ်းမှုကို သက်သာစေခြင်းအထိ၊ ၎င်း၏ အသားအရေထိန်းသိမ်းမှု အကျိုးကျေးဇူးများသည် ကျယ်ပြန့်ပါသည်။ သင့်လျော်သော ဖော်မြူလာနှင့် သိုလှောင်မှုသည် အသားအရေ ဖြူစင်စေသော အလှကုန် ပရောဂျက်များအတွက် ၎င်း၏တန်ဖိုးကို အမြင့်ဆုံးဖြစ်စေနိုင်သည်။

 

နောက်ထပ်အချက်အလက်များအတွက် ကျေးဇူးပြု၍ ဆက်သွယ်ပါ-

အမည်: ကက်စီ ဟွမ်

ဖုန်း/whatsapp: +၈၆၁၃၀၀၈၄၀၈၅၄၈
email: lucy@lfherb.com


ပို့စ်တင်ချိန်: ၂၀၂၆ ခုနှစ်၊ နိုဝင်ဘာလ ၄ ရက်