intestatura tal-paġna - 1

aħbarijiet

X'inhu l-Aċidu Kojiku Dipalmitat?

Dipalmitat tal-Aċidu Kojiku: Id-Derivat Stabbli li Jdawwal u Jinħall fiż-Żejt

Jista' jkun li ltqajt mat-terminu "kojic acid dipalmitate" f'diskussjonijiet dwar il-kosmetiċi u l-kura tal-ġilda f'dawn l-aħħar snin. Imma x'inhu eżattament kojic acid dipalmitate? X'rwol għandu fil-kura tal-ġilda? Ejja nagħtu ħarsa aktar mill-qrib lejn dan il-kompost ottimizzat għat-tibjid tas-snien.

 A1

Id-dipalmitat tal-aċidu kojiku huwa derivattiv modifikat bl-ester tal-aċidu kojiku. Jidher bħala trab kristallin abjad jew offwajt u jinħall fiż-żejt, insolubbli fl-ilma. Magħruf bħala l-verżjoni aġġornata stabbli tal-aċidu kojiku, jinibixxi t-tyrosinase, l-enzima ewlenija għas-sintesi tal-melanin. Ladarba jiġi applikat fuq il-ġilda, jirrilaxxa bil-mod l-aċidu kojiku biex inaqqas il-produzzjoni tal-pigment. Meta mqabbel mal-aċidu kojiku komuni, juri reżistenza ħafna aħjar għad-dawl, is-sħana u l-joni tal-metall, u bilkemm jikkawża tibdil fil-kulur fil-kożmetiċi lesti. Minbarra l-prestazzjoni li tleqq, id-dipalmitat tal-aċidu kojiku jaħdem ukoll bħala antiossidant biex jinnewtralizza r-radikali ħielsa li jqanqlu t-tixjiħ tal-ġilda.

Minbarra l-proprjetajiet tiegħu li jleqqu, id-dipalmitat tal-aċidu kojiku jġib benefiċċji ta' kura b'irritazzjoni baxxa. Jgħin biex itaffi l-istress ossidattiv ikkawżat mir-raġġi UV u t-tniġġis estern, u jtejjeb il-marki tal-pigment wara l-infjammazzjoni. B'permeabilità tajba tal-ġilda, huwa adattat għal formuli ta' emulsjoni, ibbażati fuq żejt u krema fejn l-aċidu kojiku regolari li jinħall fl-ilma huwa diffiċli biex jintuża.

Id-dipalmitat tal-aċidu kojiku għandu diversi benefiċċji għall-ġilda. Jdawwal il-karnaġġjon, inaqqas it-tikek skuri u t-tikek mix-xemx, itejjeb it-ton irregolari tal-ġilda, ineħħi r-radikali ħielsa u jnaqqas l-irritazzjoni ħafifa tal-ġilda. Jgħin biex tinħoloq ġilda uniformi u trasluċida b'inqas riskju li l-formula tismar.

 A2

Għalkemm l-aċidu kojiku jagħti riżultati tajbin ta' dawl, jossidizza faċilment u jsir isfar jew kannella taħt is-sħana jew id-dawl. Id-dipalmitat tal-aċidu kojiku jsolvi dan il-punt ta' wġigħ. Id-dożaġġ rakkomandat li jiżdied ivarja minn 1 sa 3% għal prodotti kożmetiċi li ma jitlaħalħux. Jista' jiġi fformulat fi kremi tal-wiċċ, serum taż-żejt, lozjonijiet, maskri u prodotti tax-xemx għal applikazzjoni topika fuq il-ġilda.

Fil-qosor, il-kojic acid dipalmitate huwa kożmetiku attiv li jinħall fiż-żejt u li joffri prestazzjoni għolja biex il-ġilda titlef il-kulur. Mill-inibizzjoni tal-ġenerazzjoni tal-melanin, l-isfumar tat-tikek tal-pigment sal-protezzjoni antiossidanti, il-benefiċċji tiegħu għall-kura tal-ġilda huma estensivi. L-istabbiltà eċċellenti tiegħu ġġib magħha żmien ta' skadenza itwal għal proġetti kożmetiċi li jleqqu l-kulur.

 

Għal aktar informazzjoni, jekk jogħġbok ikkuntattja:

Isem: Cassie Huang

Tel/Whatsapp: +8613008408548
email: lucy@lfherb.com


Ħin tal-posta: 04 ta' Novembru 2026