lapas virsraksts — 1

ziņas

Kas ir salicilskābe?

Salicilskābe: “Zvaigžņu pīlinga sastāvdaļa ādas kopšanā”

Iespējams, pēdējos gados neskaitāmos ādas kopšanas rakstos un kosmētikas līdzekļu etiķetēs esat redzējuši terminu “salicilskābe”. Bet kas īsti ir salicilskābe? Kādu labumu tā var sniegt mūsu ādai? Aplūkosim šo populāro un spēcīgo kosmētikas sastāvdaļu tuvāk.

Salicilskābe ir labi pazīstama beta-hidroksiskābe (BHA), ko sākotnēji ieguva no vītolu mizas un ziemzaļajām lapām, un to var ražot arī sintētiski. Kā lūpās šķīstošs organisks savienojums tā ir balts kristālisks pulveris. Salicilskābei piemīt ievērojamas keratolītiskas, antibakteriālas un pretiekaisuma īpašības, padarot to ārkārtīgi populāru kosmētikas nozarē.

 n8

Viena no tā izcilākajām priekšrocībām ir šķīdība eļļā. Atšķirībā no ūdenī šķīstošām pīlinga sastāvdaļām, salicilskābe var iekļūt dziļi taukainajās porās. Tā izšķīdina starpšūnu cementu, kas satur kopā atmirušās keratinocītus, palīdzot atdalīt vecās atmirušās ādas šūnas, attīrīt aizsērējušās poras un efektīvi samazināt melnos un baltos punktus (Bioscience). Tā arī palīdz regulēt pārmērīgu sebuma sekrēciju, kas ir ļoti vērtīgi taukainai un uz akni tendētai ādai.

Papildus poru attīrīšanai un aknes kontrolei salicilskābei piemīt spēcīga pretiekaisuma iedarbība. Tā var mazināt ādas apsārtumu, pietūkumu un diskomfortu, ko izraisa iekaisīgas aknes, kā arī atvieglot vieglas ādas kairinājuma problēmas. Tā arī palīdz izlīdzināt raupjo ādas tekstūru, uzlabot paplašinātas poras un mazināt tumšos plankumus pēc aknes, lai radītu vienmērīgāku ādas toni.

 n9

Salicilskābe tiek plaši izmantota daudzos ikdienas lietošanas līdzekļos. Papildus serumiem pret pinnēm, toneriem un sejas tīrīšanas līdzekļiem to var atrast arī pretblaugznu šampūnos, ķermeņa kopšanas līdzekļos keratozes skartai ādai un lokālas kopšanas līdzekļos.

Rezumējot, salicilskābe ir daudzfunkcionāla ādas kopšanas sastāvdaļa. Sākot ar dziļo poru attīrīšanu, aknes kontroli, eļļas regulēšanas procesus un beidzot ar iekaisuma mazināšanu un ādas tekstūras izlīdzināšanu, tās kosmētiskās priekšrocības ir plaši atzītas. Pareizi lietojot, tā palīdz cilvēkiem sasniegt tīrāku, gludāku un veselīgāku ādas stāvokli.

Lai iegūtu plašāku informāciju, lūdzu, sazinieties ar:

Vārds: Kesija Huanga

Tālrunis/WhatsApp: +8613008408548
email: lucy@lfherb.com


Publicēšanas laiks: 2026. gada 23. oktobris