Palmitoila oligopeptīds:"Signālpeptīds ādas atjaunošanai"
Iespējams, pēdējos gados augstas klases pretnovecošanās kosmētikas līdzekļu Skin Repair sastāvdaļu iepazīšanā esat saskārušies ar terminu “Palmitoyl Oligopeptide”. Bet kas īsti ir Palmitoyl Oligopeptide? Kāda ir tā loma ādas kopšanā? Aplūkosim šo populāro kosmētisko peptīdu savienojumu tuvāk.
Palmitoiloligopeptīds ir sintētisks lipofīls signālpeptīds, ko plaši izmanto kosmētikas līdzekļos. Tas veidojas, savienojot palmitīnskābes taukskābes ķēdi ar īsās ķēdes oligopeptīdu fragmentiem. Pazīstams kā “signālpeptīds ādas atjaunošanai”, Palmitoiloligopeptīds var efektīvi iekļūt ādas barjerā. Tas atdarina dabiskos kolagēna noārdīšanās fragmentus dermā, nosūtot atjaunošanas signālus ādas fibroblastiem, kas stimulē ādas šūnas sintezēt galvenās ādas matricas vielas, tostarp kolagēnu, elastīnu un hialuronskābi. Viena no tā pamatfunkcijām ir grumbu novēršana un novecošanās aizkavēšana. Tas palīdz atjaunot ādas ārpusšūnu matricu, samazinot smalko līniju un grumbu dziļumu, ko izraisa novecošanās vai vides kaitējums. Atšķirībā no sastāvdaļām, kuru pamatā ir retinols, tas nodrošina novecošanās aizkavēšanas priekšrocības bez acīmredzama ādas kairinājuma.
Papildus matricveida vielu ražošanas stimulēšanai palmitoiloligopeptīds arī palīdz stiprināt ādas tvirtumu un izturību. Tas uzlabo ādas blīvumu, mazina ādas ļenganumu un padara sejas un kakla ādu tvirtāku un pilnīgāku. Tas var arī veicināt fibronektīna veidošanos, stabilizējot visu ādas audu struktūru un uzlabojot raupjās ādas tekstūru.
Turklāt palmitoiloligopeptīds nodrošina vieglas antioksidanta un pretiekaisuma īpašības. Tas aizsargā ādas šūnas no oksidatīvā stresa, ko izraisa ārējie vides agresori, nomierina vieglu ādas apsārtumu un kairinājumu, un ir piemērots kosmētikas formulām, kas paredzētas jutīgai ādai. Tas atbalsta šūnu atjaunošanos, palīdz atjaunot bojātas ādas barjeras un palīdz uzturēt veselīgu ādas stāvokli.
Palmitoila oligopeptīds nodrošina grumbu mazinošu, tvirtinošu, mitrinošu, antioksidantu, aizsargbarjeru atjaunojošu un nomierinošu iedarbību uz ādu. Tas var izlīdzināt smalkās līnijas, pacelt ļenganu ādu, uzlabot ādas elastību un tvirtumu, samazināt ādas nelīdzenumus, paaugstināt hialuronskābes līmeni dermā, mazināt ādas jutīgumu un atjaunot maigu, jauneklīgu sejas krāsu.
Ādas kolagēna un elastīna līmenis pakāpeniski samazinās novecošanās, UV starojuma iedarbības, ilgstoša stresa un sliktu dzīvesveidu ietekmē. Dabiskie ādas atjaunošanās signāli attiecīgi vājinās. Šādā gadījumā palmitoilo oligopeptīda pievienošana kā aktīva kosmētikas izejviela ādas kopšanas formulām var papildināt ādas atjaunošanas signālus. Palmitoilo oligopeptīda pulvera izejvielu var formulēt serumos, sejas krēmos, losjonos, acu krēmos un citos lokālos kosmētikas līdzekļos.
Rezumējot, palmitoiloligopeptīds ir augstas vērtības kosmētiskās kvalitātes signālpeptīds ādas novecošanās novēršanai. Sākot ar kolagēna sintēzes stimulēšanu, grumbu izlīdzināšanu, ādas nostiprināšanu, dermas mitrināšanu un beidzot ar jutīgas ādas nomierināšanu, tā ādas kopšanas ieguvumi aptver vairākus ādas atjaunošanas aspektus. Palmitoiloligopeptīda iekļaušana kosmētikas formulās palīdz novērst redzamas ādas novecošanās pazīmes un saglabāt jauneklīgu ādas stāvokli.
Lai iegūtu plašāku informāciju, lūdzu, sazinieties ar:
Vārds: Lulu
Tālrunis/WhatsApp: +86 15664780978
email: lulu@lfherb.com
Publicēšanas laiks: 2026. gada 23. septembris


