puslapio antraštė - 1

naujienos

Kas yra salicilo rūgštis?

Salicilo rūgštis: „žvaigždžių šveičiamasis odos priežiūros ingredientas“

Pastaraisiais metais terminą „salicilo rūgštis“ galbūt matėte daugybėje odos priežiūros straipsnių ir kosmetikos gaminių etikečių. Bet kas gi yra salicilo rūgštis? Kokią naudą ji gali suteikti mūsų odai? Pažvelkime atidžiau į šį populiarų ir veiksmingą kosmetikos ingredientą.

Salicilo rūgštis yra gerai žinoma beta-hidroksirūgštis (BHA), iš pradžių išgaunama iš gluosnio žievės ir žieminių žalumynų lapų, tačiau ji taip pat gali būti gaminama sintetiniu būdu. Kaip lūpose tirpus organinis junginys, ji atrodo kaip balti kristaliniai milteliai. Salicilo rūgštis pasižymi puikiomis keratolitinėmis, antibakterinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis, todėl yra itin populiari kosmetikos pramonėje.

 n8

Vienas iš ryškiausių jo privalumų yra tirpumas aliejuje. Skirtingai nuo vandenyje tirpių šveičiamųjų ingredientų, salicilo rūgštis gali prasiskverbti giliai į riebias poras. Ji tirpdo tarpląstelinį cementą, laikantį negyvus keratinocitus, padėdama atsikratyti senų negyvų odos ląstelių, atkimšti užsikimšusias poras ir veiksmingai sumažinti inkštirus bei baltus taškelius (Bioscience). Ji taip pat padeda reguliuoti perteklinę riebalų išsiskyrimą, o tai labai vertinga riebiai ir į spuogus linkusiai odai.

Be porų valymo ir spuogų kontrolės, salicilo rūgštis pasižymi stipriu priešuždegiminiu poveikiu. Ji gali sumažinti odos paraudimą, patinimą ir diskomfortą, kurį sukelia uždegiminiai spuogai, bei palengvinti lengvą odos sudirginimą. Ji taip pat padeda išlyginti šiurkščią odos tekstūrą, sumažinti išsiplėtusias poras ir sumažinti tamsias dėmes po spuogų, kad oda būtų lygesnė.

 n9

Salicilo rūgštis plačiai naudojama daugelyje kasdienio naudojimo produktų. Be serumų nuo spuogų, tonikų ir veido valiklių, jos taip pat galima rasti šampūnuose nuo pleiskanų, kūno priežiūros priemonėse, skirtose keratozei linkusiai odai, ir vietinės priežiūros preparatuose.

Apibendrinant, salicilo rūgštis yra daugiafunkcis odos priežiūros ingredientas. Nuo gilaus porų valymo, spuogų kontrolės, riebalų išsiskyrimo reguliavimo iki uždegimo raminimo ir odos tekstūros išlyginimo – jos kosmetiniai privalumai yra plačiai pripažinti. Tinkamai naudojama ji padeda žmonėms pasiekti švaresnės, lygesnės ir sveikesnės odos būklę.

Norėdami gauti daugiau informacijos, susisiekite:

Vardas: Cassie Huang

Tel./„WhatsApp“: +8613008408548
email: lucy@lfherb.com


Įrašo laikas: 2026 m. spalio 23 d.