Palmitoilo oligopeptidas:„Signalinis peptidas odos atjauninimui“
Pastaraisiais metais, pristatant aukštos klasės odos senėjimą stabdančių kosmetikos ingredientų produktus, galbūt esate susidūrę su terminu „palmitoilo oligopeptidas“. Bet kas gi yra palmitoilo oligopeptidas? Kokį vaidmenį jis atlieka odos priežiūroje? Pažvelkime atidžiau į šį populiarų kosmetikos peptidų junginį.
Palmitoilo oligopeptidas yra sintetinis lipofilinis signalinis peptidas, plačiai naudojamas kosmetikos formulėse. Jis susidaro sujungus palmitino rūgšties riebalų rūgšties grandinę su trumpos grandinės oligopeptido fragmentais. Žinomas kaip „signalinis peptidas odos atjauninimui“, palmitoilo oligopeptidas gali efektyviai prasiskverbti pro odos barjerą. Jis imituoja natūralius kolageno skaidymo fragmentus dermoje, siųsdamas atstatymo signalus odos fibroblastams, kurie stimuliuoja odos ląsteles sintetinti pagrindines odos matricos medžiagas, įskaitant kolageną, elastiną ir hialurono rūgštį. Viena iš pagrindinių jo funkcijų yra raukšlių ir senėjimo stabdymas. Jis padeda atkurti odos tarpląstelinę matricą, mažindamas smulkių raukšlelių ir raukšlių, atsiradusių dėl senėjimo ar aplinkos žalos, gylį. Skirtingai nuo retinolio pagrindu pagamintų ingredientų, jis suteikia senėjimą stabdantį poveikį be akivaizdaus odos dirginimo.
Palmitoilo oligopeptidas ne tik stimuliuoja matricos medžiagų gamybą, bet ir padeda stiprinti odos stangrumą bei atsparumą. Jis pagerina odos tankį, mažina odos suglebimą, suteikia veido ir kaklo odai stangresnės ir putlesnės išvaizdos. Jis taip pat gali skatinti fibronektino gamybą, stabilizuodamas visą odos audinių struktūrą ir gerindamas šiurkščią odos tekstūrą.
Be to, palmitoilo oligopeptidas pasižymi švelniu antioksidaciniu ir priešuždegiminiu poveikiu. Jis apsaugo odos ląsteles nuo oksidacinio streso, kurį sukelia išoriniai aplinkos veiksniai, ramina nedidelį odos paraudimą ir sudirginimą, tinka naudoti jautriai odai skirtose kosmetikos formulėse. Jis skatina ląstelių atsinaujinimą, padeda atkurti pažeistus odos barjerus ir palaiko sveiką odos būklę.
Palmitoilo oligopeptidas pasižymi raukšles mažinančiu, stangrinančiu, drėkinančiu, antioksidaciniu, apsauginį barjerą atkuriančiu ir raminančiu poveikiu odai. Jis gali išlyginti smulkias raukšleles, pakelti suglebusią odą, pagerinti odos elastingumą ir putlumą, sumažinti odos šiurkštumą, padidinti hialurono rūgšties kiekį dermoje, sumažinti odos jautrumą ir atkurti švelnią, jaunatvišką veido spalvą.
Odos kolageno ir elastino kiekis palaipsniui mažėja dėl senėjimo, UV spindulių poveikio, ilgalaikio streso ir prastų gyvenimo įpročių. Atitinkamai silpnėja ir natūralūs odos atsinaujinimo signalai. Tokiu atveju į odos priežiūros formules įdėjus palmitoilo oligopeptido kaip aktyvios kosmetikos žaliavos, galima papildyti odos atsinaujinimo signalus. Palmitoilo oligopeptido miltelių žaliava gali būti formuluojama į serumus, veido kremus, losjonus, paakių kremus ir kitus vietinio naudojimo kosmetikos produktus.
Apibendrinant, palmitoilo oligopeptidas yra aukštos kokybės kosmetinės klasės signalinis peptidas, skirtas odos senėjimui stabdyti. Nuo kolageno sintezės stimuliavimo, raukšlių lyginimo, odos stangrinimo, dermos drėkinimo iki jautrios odos raminimo – jo odos atjauninimo nauda apima įvairius odos aspektų. Palmitoilo oligopeptido įtraukimas į kosmetikos formules padeda panaikinti matomus odos senėjimo požymius ir išlaikyti jaunatvišką odos būklę.
Norėdami gauti daugiau informacijos, susisiekite:
Vardas: Lulu
Tel./„WhatsApp“: +86 15664780978
email: lulu@lfherb.com
Įrašo laikas: 2026 m. rugsėjo 23 d.


