бет тақырыбы - 1

жаңалықтар

Салицил қышқылы дегеніміз не?

Салицил қышқылы: тері күтіміне арналған «жұлдызды қабыршақтайтын ингредиент»

Соңғы жылдары сіз «салицил қышқылы» терминінің сансыз тері күтімі мақалалары мен косметикалық өнімдердің жапсырмаларында пайда болғанын көрген боларсыз. Бірақ салицил қышқылы дегеніміз не? Ол терімізге қандай пайда әкелуі мүмкін? Осы танымал және күшті косметикалық ингредиентке толығырақ тоқталайық.

Салицил қышқылы - талдың қабығы мен қысқы жасыл жапырақтарынан алынған танымал бета-гидрокси қышқылы (BHA), оны синтетикалық өндіріс арқылы да алуға болады. Ерінде еритін органикалық қосылыс ретінде ол ақ кристалды ұнтақ түрінде көрінеді. Салицил қышқылының керемет кератолитикалық, бактерияға қарсы және қабынуға қарсы қасиеттері бар, бұл оны косметика өнеркәсібінде өте танымал етеді.

 n8

Оның ең көрнекті артықшылықтарының бірі - майдың ерігіштігі. Суда еритін қабыршақтайтын ингредиенттерден айырмашылығы, салицил қышқылы майлы тері тесіктеріне терең еніп кете алады. Ол өлі кератиноциттерді біріктіріп тұратын жасушааралық цементті ерітеді, ескі өлі тері жасушаларын кетіруге, бітелген тері тесіктерін ашуға және қара және ақ нүктелерді тиімді түрде азайтуға көмектеседі. Bioscience мәліметтері бойынша, ол сондай-ақ майлы және безеуге бейім тері үшін өте құнды артық май секрециясын реттеуге көмектеседі.

Тері тесіктерін тазарту және безеуді бақылаумен қатар, салицил қышқылы күшті қабынуға қарсы әсер береді. Ол қабыну безеулерінен туындаған терінің қызаруын, ісінуі мен жайсыздығын жеңілдетеді және терінің жеңіл тітіркену мәселелерін жеңілдетеді. Сондай-ақ, ол терінің кедір-бұдыр құрылымын тегістеуге, үлкейген тері тесіктерін тазартуға және безеуден кейінгі қара дақтарды кетіруге көмектеседі, осылайша терінің түсін біркелкі етеді.

 n9

Салицил қышқылы күнделікті қолданылатын өнімдердің көптеген түрлерінде кеңінен қолданылады. Безеуге қарсы сарысулардан, тониктерден және бет тазартқыштардан басқа, оны қайызғаққа қарсы сусабындарда, кератозға бейім теріге арналған дене күтімі өнімдерінде және жергілікті күтім құралдарынан да табуға болады.

Қорытындылай келе, салицил қышқылы - көп функциялы тері күтімінің жұлдызды ингредиенті. Терең тері тесіктерін тазартудан, безеуді бақылаудан, майлылықты реттеуден бастап, қабынуды басуға және тері құрылымын тегістеуге дейін, оның косметикалық артықшылықтары кеңінен танылған. Тиісті түрде қолданылған кезде, ол адамдарға таза, тегіс және сау тері жағдайына қол жеткізуге көмектеседі.

Қосымша ақпарат алу үшін хабарласыңыз:

Аты-жөні: Кэсси Хуанг

Тел./whatsapp: +8613008408548
email: lucy@lfherb.com


Жарияланған уақыты: 2026 жылғы 23 қазан