бет тақырыбы - 1

жаңалықтар

Кожик қышқылының дипальмитаты дегеніміз не?

Кожик қышқылының дипальмитаты: тұрақты майда еритін ағартатын туынды

Соңғы жылдары косметика және тері күтімі туралы талқылауларда «кожик қышқылы дипалмитаты» терминін кездестірген боларсыз. Бірақ кожик қышқылы дипалмитаты дегеніміз не? Ол тері күтімінде қандай рөл атқарады? Осы оңтайландырылған ағартатын қосылысты толығырақ қарастырайық.

 A1

Кожик қышқылының дипальмитаты - кожик қышқылының эфирмен модификацияланған туындысы. Ол ақ немесе ақшыл кристалды ұнтақ түрінде көрінеді және майда еритін, суда ерімейді. Кожик қышқылының тұрақты жаңартылған нұсқасы ретінде белгілі, ол меланин синтезінің негізгі ферменті тирозиназаны тежейді. Теріге жаққаннан кейін, пигмент өндірісін азайту үшін кожик қышқылын баяу бөліп шығарады. Кәдімгі кожик қышқылымен салыстырғанда, ол жарыққа, ыстыққа және металл иондарына әлдеқайда жақсы төзімділік көрсетеді және дайын косметикада түстің өзгеруіне әкелмейді. Ағарту әсерінен басқа, кожик қышқылының дипальмитаты терінің қартаюын тудыратын бос радикалдарды бейтараптандыру үшін антиоксидант ретінде де жұмыс істейді.

Ағартатын қасиеттерінен басқа, кожик қышқылының дипальмитаты тітіркенуді азайтатын күтімнің пайдасын тигізеді. Ол ультракүлгін сәулелер мен сыртқы ластанудан туындаған тотығу стрессін жеңілдетуге көмектеседі және қабынудан кейінгі пигменттік дақтарды жақсартады. Терінің жақсы өткізгіштігімен ол кәдімгі суда еритін кожик қышқылын қолдану қиын болатын эмульсиялық, май негізіндегі және кремді формулаларға қолайлы.

Кожик қышқылы дипальмитатының теріге көптеген пайдасы бар. Ол бет терісін ағартады, қара дақтарды және күн дақтарын кетіреді, терінің біркелкі емес түсін жақсартады, бос радикалдарды кетіреді және терінің жеңіл тітіркенуін азайтады. Ол формуланың қоңырлану қаупін азайта отырып, тегіс, мөлдір тері жасауға көмектеседі.

 A2

Кожик қышқылы жақсы ағарту нәтижелерін бергенімен, ол жылу немесе жарық әсерінен оңай тотығады және сары немесе қоңыр түске айналады. Кожик қышқылының дипальмитаты бұл ауырсыну нүктесін шешеді. Қосылатын косметикалық өнімдер үшін ұсынылатын доза 1-3% аралығында болады. Оны бетке арналған кремдерге, майлы сарысуларға, лосьондарға, маскаларға және теріге арналған күннен қорғайтын өнімдерге айналдыруға болады.

Қорытындылай келе, кожик қышқылының дипальмитаты теріні ағартуға арналған жоғары тиімді майда еритін косметикалық белсенді зат болып табылады. Меланиннің пайда болуын тежеуден бастап, пигментті дақтардың жоғалуынан бастап антиоксиданттық қорғанысқа дейін, оның тері күтіміне тигізетін пайдасы өте зор. Оның тамаша тұрақтылығы ағартатын косметикалық жобалардың сақтау мерзімін ұзартады.

 

Қосымша ақпарат алу үшін хабарласыңыз:

Аты-жөні: Кэсси Хуанг

Тел./whatsapp: +8613008408548
email: lucy@lfherb.com


Жарияланған уақыты: 2026 жылғы 4 қараша