tèt paj - 1

nouvèl

Ki sa ki asid kojik?

Asid Kojik: Engredyan byen koni pou eklere po a

Ou ka deja rankontre tèm "asid kojik" nan diskisyon sou pwodui kosmetik ak swen pou po nan dènye ane yo. Men, kisa egzakteman asid kojik ye? Ki wòl li jwe nan swen pou po? Ann pran yon gade pi pre sou konpoze popilè sa a ki sòti nan fèmantasyon.

A7

Asid kojik se yon sibstans òganik natirèl ki pwodui pa fèmantasyon chanpiyon, sitou nan...Aspergillus oryzae, mikwo-òganis yo itilize pou fè sake, miso ak sòs soya. Li parèt kòm yon poud cristalline blan oswa blan kase epi li idrosolubl. Li rekonèt kòm yon materyèl klasik pou eklere po a, asid kojik fonksyone sitou lè li inibi tirozinaz, anzim kle pou sentèz melanin. Li chelate iyon kwiv ki nesesè pou aktivite tirozinaz epi li ralanti pwodiksyon melanin, sa ki ede amelyore ton inegal po a. Anplis pèfòmans inibisyon pigman, asid kojik la aji tou kòm yon antioksidan pou netralize radikal lib danjere ki domaje selil po yo epi akselere vyeyisman po a.

Anplis pwopriyete eklere li yo, asid kojik la bay tou efè antioksidan ak antibakteri modere. Li ede diminye estrès oksidatif ki koze pa reyon UV ak iritasyon anviwònman ekstèn, epi li soulaje enflamasyon po ki ka deklanche tach nwa apre enflamasyon. Li sipòte yon kondisyon po ki pi an sante epi li ede diminye tach lentiy, tach solèy ak mak pigman ki gen rapò ak akne.

Asid kojik montre plizyè benefis pou po a. Li klere teint, li diminye tach nwa ak ipèpigmantasyon, li diminye aparans tach lentiy ak melasma, li amelyore inifòmite ton po a, li elimine radikal lib yo epi li kalme repons enflamatwa ki pa twò grav. Li ede retabli yon po translisid ak yon ton inifòm.

A8

Menm si asid kojik la pote benefis kosmetik eksepsyonèl, anpil faktè ekstèn ka afekte pèfòmans li. Tanperati ki wo, limyè fò ak yon anviwònman pH ki pa apwopriye ap akselere oksidasyon ak degradasyon li, epi li ka vin woz oswa mawon yon fwa li degrade. Moun ki fè fòmilasyon yo anjeneral kontwole dòz adisyon an (souvan ≤1% pou pwodui kosmetik ki pa rense) epi pwoteje pwodui fini yo kont limyè ak chalè pou kenbe yon pèfòmans ki estab. Materyèl kri asid kojik la ka fèt nan plizyè fòm fini, tankou sewòm pou figi, krèm, losyon, savon netwayaj ak pwodui pou retire po pou aplikasyon lokal.

An rezime, asid kojik se yon engredyan aktif kosmetik puisan ki soti nan fèmantasyon, lajman itilize pou eklèsi po. Soti nan bloke jenerasyon melanin, retire tach nwa rive nan antioksidasyon ak soulaje enflamasyon modere, benefis swen po li yo anpil. Yon fòmilasyon ak depo apwopriye ka maksimize valè li pou pwojè kosmetik ki eklèsi po.

 

Pou plis enfòmasyon, tanpri kontakte:

Non: Cassie Huang

Telefòn/whatsapp: +8613008408548
email: lucy@lfherb.com


Dat piblikasyon: 4 novanm 2026