zaglavlje-stranice - 1

vijesti

Što je kojična kiselina dipalmitat?

Kojična kiselina dipalmitat: Stabilni derivat za posvjetljivanje topiv u ulju

Možda ste posljednjih godina naišli na izraz „kojična kiselina dipalmitat“ u raspravama o kozmetici i njezi kože. Ali što je točno kojična kiselina dipalmitat? Koju ulogu igra u njezi kože? Pogledajmo pobliže ovaj optimizirani spoj za izbjeljivanje.

 A1

Kojična kiselina dipalmitat je esterski modificirani derivat kojične kiseline. Pojavljuje se kao bijeli ili bjelkasti kristalni prah i topiv je u ulju, a netopljiv u vodi. Poznat kao stabilna nadograđena verzija kojične kiseline, inhibira tirozinazu, ključni enzim za sintezu melanina. Nakon nanošenja na kožu, polako oslobađa kojičnu kiselinu kako bi smanjio proizvodnju pigmenata. U usporedbi s običnom kojičnom kiselinom, pokazuje puno bolju otpornost na svjetlost, toplinu i metalne ione te teško uzrokuje promjenu boje u gotovoj kozmetici. Osim što posvjetljuje kožu, kojična kiselina dipalmitat djeluje i kao antioksidans koji neutralizira slobodne radikale koji uzrokuju starenje kože.

Osim svojih svojstava posvjetljivanja, kojična kiselina dipalmitat donosi i njegu s niskom iritacijom. Pomaže ublažiti oksidativni stres uzrokovan UV zračenjem i vanjskim onečišćenjem te poboljšava postupne pigmentacijske mrlje. Zbog dobre propusnosti kože, pogodan je za emulzije, formule na bazi ulja i kreme gdje je teško koristiti uobičajenu kojičnu kiselinu topljivu u vodi.

Kojična kiselina dipalmitat ima višestruke prednosti za kožu. Posvjetljuje ten, izblijeđuje tamne mrlje i pjege od sunca, poboljšava ujednačen ten, uklanja slobodne radikale i smanjuje blage iritacije kože. Pomaže u stvaranju ujednačene, prozirne kože s manjim rizikom od tamnjenja kože.

 A2

Iako kojična kiselina daje dobre rezultate posvjetljivanja, lako oksidira i postaje žuta ili smeđa pod utjecajem topline ili svjetla. Kojična kiselina dipalmitat rješava ovaj problem. Preporučena doza dodavanja kreće se od 1-3% za kozmetičke proizvode koji se ne ispiru. Može se formulirati u kreme za lice, uljne serume, losione, maske i proizvode za zaštitu od sunca za lokalnu primjenu na koži.

Ukratko, kojična kiselina dipalmitat je visokoučinkoviti kozmetički aktivni sastojak topiv u ulju za posvjetljivanje kože. Od inhibicije stvaranja melanina, blijeđenja pigmentnih mrlja do antioksidativne zaštite, njegove prednosti za njegu kože su dalekosežne. Njegova izvrsna stabilnost omogućuje dulji rok trajanja za kozmetičke projekte posvjetljivanja.

 

Za više informacija, molimo kontaktirajte:

Ime: Cassie Huang

Tel/whatsapp: +8613008408548
email: lucy@lfherb.com


Vrijeme objave: 04.11.2026.