Kojic acid: It bekende yngrediïnt foar it ferljochtsjen fan 'e hûd
Jo binne de term "kojic acid" miskien de lêste jierren tsjinkommen yn diskusjes oer kosmetyske en hûdsoarch. Mar wat is kojic acid no krekt? Hokker rol spilet it yn hûdsoarch? Litte wy dizze populêre ferbining, ôflaat fan fermentaasje, fan tichterby besjen.
Kojic acid is in natuerlike organyske stof dy't produsearre wurdt troch skimmelfermentaasje, benammen út ...Aspergillus oryzae, it mikro-organisme dat brûkt wurdt foar it meitsjen fan sake, miso en sojasaus. It ferskynt as wyt of gebroken wyt kristallijn poeier en is wetteroplosber. Bekend as in klassike hûdferljochtsjende grûnstof, wurket kojinezuur benammen troch tyrosinase te remmen, it kaai-enzyme foar melaninesynteze. It chelearret koperionen dy't nedich binne foar tyrosinase-aktiviteit en fertraget melanineproduksje, wêrtroch't in ûngelikense hûdton ferbetteret. Neist pigmentremmende prestaasjes fungearret kojinezuur ek as in antioxidant om skealike frije radikalen te neutralisearjen dy't hûdsellen beskeadigje en hûdferâldering fersnelle.
Neist syn ferljochtsjende eigenskippen leveret kojic acid ek antioxidant en mylde antibakteriële effekten. It helpt oksidative stress te ferminderjen feroarsake troch UV-strielen en eksterne miljeu-irritaasje, en ferlicht hûdûntstekking dy't post-inflammatoire donkere plakken kin feroarsaakje. It stipet in sûnere hûdkondysje en helpt by it ferdwinen fan sproeten, sinneflekken en akne-relatearre pigmentflekken.
Kojic acid lit meardere foardielen sjen foar de hûd. It ferljochtet de teint, ferljochtet donkere plakken en hyperpigmentaasje, ferminderet it ferskinen fan sproeten en melasma, ferbetteret de uniformiteit fan 'e hûdton, ferwideret frije radikalen en kalmearret milde ûntstekkingsreaksjes. It helpt by it herstellen fan in trochsichtige, egalere hûd.
Hoewol kojinezuur treflike kosmetyske foardielen bringt, kinne de prestaasjes beynfloede wurde troch in protte eksterne faktoaren. Hege temperatuer, sterk ljocht en in ferkearde pH-omjouwing sille de oksidaasje en degradaasje fersnelle, en it kin rôze of brún wurde as it ienris degradearre is. Formulearders kontrolearje meastentiids de tafoege dosaasje (meastal ≤1% foar leave-on kosmetyske produkten) en beskermje de ôfmakke produkten tsjin ljocht en waarmte om stabile prestaasjes te behâlden. Kojinezuur rau materiaal kin makke wurde yn meardere ôfmakke foarmen, ynklusyf gesichtsserums, crèmes, lotions, reinigingsseep en peelingprodukten foar topike hûdtapassing.
Gearfetsjend is kojic acid in krêftich kosmetysk aktyf yngrediïnt fan fermentearre oarsprong dat in soad brûkt wurdt foar it ferljochtsjen fan 'e hûd. Fan it blokkearjen fan melaninegeneraasje, it fuortheljen fan donkere plakken oant anty-oksidaasje en it kalmearjen fan lichte ûntstekking, de foardielen foar hûdsoarch binne wiidweidich. De juste formulearring en opslach kinne de wearde maksimalisearje foar kosmetyske projekten foar it ferljochtsjen fan 'e hûd.
Foar mear ynformaasje, nim dan kontakt op mei:
Namme: Cassie Huang
Tel/whatsapp: +8613008408548
email: lucy@lfherb.com
Pleatsingstiid: 4 novimber 2026

