paĝokapo - 1

novaĵoj

Kio estas Kojika acido?

Kojika Acido: La Konata Haŭt-Heliga Ingredienco

Eble vi jam renkontis la terminon "kojika acido" en diskutoj pri kosmetikaĵoj kaj haŭtflegado en la lastaj jaroj. Sed kio precize estas kojika acido? Kian rolon ĝi ludas en haŭtflegado? Ni rigardu pli detale ĉi tiun popularan ferment-derivitan komponaĵon.

A7

Kojika acido estas natura organika substanco produktita per funga fermentado, ĉefe deAspergillus oryzae, la mikroorganismo uzata por fari sakeon, mison kaj sojsaŭcon. Ĝi aspektas kiel blanka aŭ tute blanka kristala pulvoro kaj estas akvosolvebla. Konata kiel klasika haŭt-heliga kruda materialo, kojika acido funkcias ĉefe per inhibado de tirosinazo, la ŝlosila enzimo por melanin-sintezo. Ĝi kelatas kuprajn jonojn necesajn por tirosinaza aktiveco kaj malrapidigas melanin-produktadon, helpante plibonigi neegalan haŭtnuancon. Krom pigment-inhibicia agado, kojika acido ankaŭ agas kiel antioksidanto por neŭtraligi damaĝajn liberajn radikalulojn, kiuj difektas haŭtĉelojn kaj akcelas haŭt-maljuniĝon.

Aldone al siaj heligaj ecoj, kojika acido ankaŭ liveras antioksidajn kaj mildajn antibakteriajn efikojn. Ĝi helpas redukti oksidativan streson kaŭzitan de UV-radioj kaj ekstera media irito, kaj mildigas haŭtan inflamon, kiu povas ekigi postinflamajn malhelajn makulojn. Ĝi subtenas pli sanan haŭtan staton kaj helpas paliĝi lentugojn, sunmakulojn kaj akne-rilatajn pigmentajn markojn.

Kojika acido montras multajn avantaĝojn por la haŭto. Ĝi heligas la vizaĝkoloron, paligas malhelajn makulojn kaj hiperpigmentaĵon, reduktas la aperon de lentugoj kaj melasmo, plibonigas la homogenecon de la haŭtnuanco, forigas liberajn radikalulojn kaj mildigas mildajn inflamajn respondojn. Ĝi helpas restarigi travideblan, egalnuancan haŭton.

A8

Kvankam kojika acido alportas elstarajn kosmetikajn avantaĝojn, ĝia agado povas esti influita de multaj eksteraj faktoroj. Alta temperaturo, forta lumo kaj malĝusta pH-medio akcelos ĝian oksidiĝon kaj degradiĝon, kaj ĝi povas fariĝi rozkolora aŭ bruna post degradiĝo. Formuloj kutime kontrolas la aldonan dozon (kutime ≤1% por senlavigaj kosmetikaĵoj) kaj protektas pretajn produktojn de lumo kaj varmo por konservi stabilan agadon. La kruda materialo de kojika acido povas esti farita en plurajn pretajn formojn, inkluzive de vizaĝaj serumoj, kremoj, locioj, puriga sapo kaj senŝeligaj produktoj por topika haŭta apliko.

Resumante, kojika acido estas potenca ferment-origina kosmetika aktiva ingredienco vaste uzata por haŭtheligigo. De blokado de melanin-generado, forigo de malhelaj makuloj ĝis kontraŭoksidado kaj mildigo de milda inflamo, ĝiaj haŭtflegadaj avantaĝoj estas ampleksaj. Ĝusta formuliĝo kaj stokado povas maksimumigi ĝian valoron por haŭtheligigaj kosmetikaj projektoj.

 

Por pliaj informoj, bonvolu kontakti:

Nomo: Cassie Huang

Telefono/WhatsApp: +8613008408548
email: lucy@lfherb.com


Afiŝtempo: 4-Nov-2026