intestazione di pagina - 1

nutizie

Chì ghjè l'acidu cojicu?

Acidu Kojicu: L'ingredientu ben cunnisciutu per schiarisce a pelle

Pudete avè scontru u termine "acidu kojicu" in discussioni nantu à i cosmetici è a cura di a pelle in l'ultimi anni. Ma chì hè esattamente l'acidu kojicu? Chì rolu ghjoca in a cura di a pelle? Demu un'ochjata più da vicinu à questu cumpostu pupulare derivatu da u fermentu.

A7

L'acidu kojicu hè una sustanza urganica naturale prudutta da a fermentazione fungina, principalmente daAspergillus oryzae, u microorganismu utilizatu per fà sake, miso è salsa di soia. Appare cum'è una polvere cristallina bianca o biancastra è hè solubile in acqua. Cunnisciutu cum'è una materia prima classica per schiarire a pelle, l'acidu kojicu funziona principalmente inibendu a tirosinasi, l'enzima chjave per a sintesi di melanina. Chela l'ioni di rame necessarii per l'attività di a tirosinasi è rallenta a produzzione di melanina, aiutendu à migliurà u tonu irregulare di a pelle. Oltre à a prestazione inibitoria di i pigmenti, l'acidu kojicu agisce ancu cum'è antioxidante per neutralizà i radicali liberi dannosi chì danneghjanu e cellule di a pelle è acceleranu l'invecchiamentu di a pelle.

In più di e so proprietà schiarenti, l'acidu kojicu hà ancu effetti antioxidanti è antibatterichi lievi. Aiuta à riduce u stress ossidativu causatu da i raggi UV è l'irritazione ambientale esterna, è allevia l'inflammazione di a pelle chì pò scatenà macchie scure post-infiammatorie. Favurisce una cundizione di a pelle più sana è aiuta à sbiadisce lentiggini, macchie solari è segni di pigmentu ligati à l'acne.

L'acidu kojicu mostra parechji benefici per a pelle. Illumina a carnagione, attenua e macchie scure è l'iperpigmentazione, riduce l'apparizione di lentiggini è melasma, migliora l'uniformità di u tonu di a pelle, elimina i radicali liberi è calma e risposte infiammatorie lievi. Aiuta à restaurà una pelle traslucida è di tonu uniforme.

A8

Ancu s'è l'acidu kojicu porta benefici cusmetichi eccezziunali, a so prestazione pò esse affettata da parechji fattori esterni. L'alta temperatura, a luce forte è un ambiente cù pH impropriu accelereranu a so ossidazione è degradazione, è pò diventà rosa o marrone una volta degradatu. I formulatori di solitu cuntrolanu a dosa aghjunta (di solitu ≤1% per i prudutti cusmetichi senza risciacquu) è pruteggenu i prudutti finiti da a luce è u calore per mantene una prestazione stabile. A materia prima di l'acidu kojicu pò esse trasfurmata in parechje forme finite, cumpresi sieri facciali, creme, lozioni, sapone detergente è prudutti peeling per l'applicazione topica di a pelle.

In riassuntu, l'acidu kojicu hè un putente ingrediente attivu cusmeticu d'origine fermentata, largamente utilizatu per schiarisce a pelle. Da u bloccu di a generazione di melanina, a rimuzione di e macchie scure à l'antiossidazione è u sollievu di l'inflammazione lieve, i so benefici per a cura di a pelle sò estensivi. Una formulazione è una conservazione adatte ponu massimizà u so valore per i prughjetti cusmetichi di schiarisce a pelle.

 

Per più infurmazione, cuntattate:

Nome: Cassie Huang

Tel/whatsapp: +8613008408548
email: lucy@lfherb.com


Data di publicazione: 04 di nuvembre di u 2026