zaglavlje-stranice - 1

vijesti

Šta je salicilna kiselina?

Salicilna kiselina: „Zvjezdani sastojak za piling kože“

Možda ste posljednjih godina vidjeli termin "salicilna kiselina" u bezbrojnim člancima o njezi kože i na etiketama kozmetičkih proizvoda. Ali šta je tačno salicilna kiselina? Koje koristi može donijeti našoj koži? Pogledajmo detaljnije ovaj popularni i moćni kozmetički sastojak.

Salicilna kiselina je dobro poznata beta-hidroksi kiselina (BHA), prvobitno ekstrahovana iz kore vrbe i listova zimzelena, a može se proizvesti i sintetičkom proizvodnjom. Kao organski spoj rastvorljiv u usnama, pojavljuje se kao bijeli kristalni prah. Salicilna kiselina ima izvanredna keratolitička, antibakterijska i protuupalna svojstva, što je čini izuzetno popularnom u kozmetičkoj industriji.

 br. 8

Jedna od njegovih najistaknutijih prednosti je rastvorljivost u ulju. Za razliku od sastojaka za piling rastvorljivih u vodi, salicilna kiselina može prodrijeti duboko u masne pore. Rastvara međućelijski cement koji drži mrtve keratinocite zajedno, pomažući u uklanjanju starih mrtvih ćelija kože, otpušavanju začepljenih pora i efikasnom smanjenju mitesera i bijelih mitesera. Bioscience. Također pomaže u regulaciji prekomjernog lučenja sebuma, što je veoma vrijedno za masnu i kožu sklonu aknama.

Pored čišćenja pora i kontrole akni, salicilna kiselina pruža snažne protuupalne efekte. Može ublažiti crvenilo kože, oticanje i nelagodu uzrokovanu upalnim aknama, te ublažiti blage probleme s iritacijom kože. Također pomaže u zaglađivanju grube teksture kože, pročišćavanju proširenih pora i blijeđenju tamnih tragova nakon akni kako bi se stvorio ujednačeniji ten.

 br. 9

Salicilna kiselina se široko primjenjuje u mnogim vrstama proizvoda za svakodnevnu upotrebu. Osim seruma protiv akni, tonika i sredstava za čišćenje lica, može se naći i u šamponu protiv peruti, proizvodima za njegu tijela sklone keratozi i preparatima za lokalnu njegu.

Ukratko, salicilna kiselina je multifunkcionalni sastojak koji je odličan za njegu kože. Od dubinskog čišćenja pora, kontrole akni, regulacije masnoće do umirivanja upala i zaglađivanja teksture kože, njene kozmetičke prednosti su široko prepoznate. Kada se koristi na odgovarajući način, pomaže ljudima da postignu čistiju, glatkiju i zdraviju kožu.

Za više informacija, molimo kontaktirajte:

Ime: Cassie Huang

Tel/WhatsApp: +8613008408548
email: lucy@lfherb.com


Vrijeme objave: 23. oktobar 2026.