səhifə başlığı - 1

xəbərlər

Salisilik turşusu nədir?

Salisilik turşusu: "Dəriyə qulluq üçün ulduzlu aşındırıcı tərkib hissəsi"

Son illərdə saysız-hesabsız dəriyə qulluq məqalələrində və kosmetik məhsul etiketlərində "salisil turşusu" termininə rast gələ bilərsiniz. Bəs salisil turşusu nədir? Dərimizə hansı faydaları gətirə bilər? Gəlin bu məşhur və güclü kosmetik tərkib hissəsinə daha yaxından nəzər salaq.

Salisilik turşusu, əvvəlcə söyüd qabığından və qış yaşıl yarpaqlarından çıxarılan tanınmış beta-hidroksi turşusudur (BHA) və sintetik istehsal yolu ilə də istehsal edilə bilər. Dodaqda həll olan üzvi birləşmə kimi, ağ kristal toz kimi görünür. Salisilik turşusu diqqətəlayiq keratolitik, antibakterial və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir və bu da onu kosmetika sənayesində olduqca populyar edir.

 n8

Ən görkəmli üstünlüklərindən biri yağda həll olmasıdır. Suda həll olan aşındırıcı maddələrdən fərqli olaraq, salisil turşusu yağlı məsamələrə dərin nüfuz edə bilir. Ölü keratinositləri bir yerdə saxlayan hüceyrələrarası sementi həll edir, köhnə ölü dəri hüceyrələrini atmağa, tıxanmış məsamələri açmağa və qara və ağ nöqtələri effektiv şəkildə azaltmağa kömək edir. Bioscience. Həmçinin yağlı və sızanağa meylli dəri üçün çox dəyərli olan artıq sebum ifrazını tənzimləməyə kömək edir.

Məsamələri təmizləmək və sızanaqları nəzarətdə saxlamaqla yanaşı, salisil turşusu güclü iltihab əleyhinə təsir göstərir. İltihabi sızanaqların yaratdığı dəri qızartısını, şişkinliyini və narahatlığını azalda bilər və yüngül dəri qıcıqlanma problemlərini aradan qaldıra bilər. Həmçinin, kobud dəri toxumasını hamarlaşdırmağa, genişlənmiş məsamələri incəltməyə və sızanaqdan sonrakı tünd ləkələri aradan qaldıraraq daha bərabər tonlanmış dəri yaratmağa kömək edir.

 n9

Salisilik turşusu gündəlik istifadə üçün bir çox məhsul növündə geniş istifadə olunur. Sızanaq serumları, toniklər və üz təmizləyiciləri ilə yanaşı, kəpək əleyhinə şampunlarda, keratoza meylli dəri üçün bədən baxımı məhsullarında və topikal qulluq preparatlarında da tapıla bilər.

Xülasə, salisil turşusu çoxfunksiyalı dəri baxımının ulduz tərkib hissəsidir. Dərin məsamələrin təmizlənməsindən, sızanaqların idarə olunmasından, yağ tənzimlənməsindən tutmuş iltihabı sakitləşdirməyə və dəri teksturasını hamarlaşdırmağa qədər kosmetik üstünlükləri geniş şəkildə tanınır. Düzgün istifadə edildikdə, insanlara daha təmiz, hamar və sağlam dəri vəziyyətinə nail olmağa kömək edir.

Daha çox məlumat üçün, zəhmət olmasa, əlaqə saxlayın:

Adı: Cassie Huang

Tel/whatsapp: +8613008408548
email: lucy@lfherb.com


Yazı vaxtı: 23 oktyabr 2026