səhifə başlığı - 1

xəbərlər

Kojik turşusu Dipalmitat nədir?

Kojik turşusu dipalmitatı: Sabit yağda həll olan parlaqlaşdırıcı törəmə

Son illərdə kosmetika və dəri baxımı ilə bağlı müzakirələrdə "kojik turşu dipalmitat" termini ilə qarşılaşmış ola bilərsiniz. Bəs kojik turşu dipalmitat nədir? Dəri baxımında hansı rol oynayır? Gəlin bu optimallaşdırılmış ağardıcı birləşməyə daha yaxından nəzər salaq.

 A1

Kojik turşusu dipalmitatı kojik turşusunun esterlə modifikasiya olunmuş törəməsidir. Ağ və ya ağ rəngli kristal toz kimi görünür və yağda həll olur, suda həll olmur. Kojik turşusunun stabil təkmilləşdirilmiş versiyası kimi tanınan bu maddə melanin sintezi üçün əsas ferment olan tirozinazanı inhibə edir. Dəriyə tətbiq edildikdən sonra piqment istehsalını azaltmaq üçün yavaş-yavaş kojik turşusunu buraxır. Adi kojik turşusu ilə müqayisədə işığa, istiliyə və metal ionlarına daha yaxşı müqavimət göstərir və hazır kosmetik vasitələrdə rəng dəyişikliyinə səbəb olmur. Parlaqlaşdırma xüsusiyyətindən əlavə, kojik turşusu dipalmitatı dərinin qocalmasına səbəb olan sərbəst radikalları neytrallaşdırmaq üçün antioksidant kimi də fəaliyyət göstərir.

Parlaqlaşdırıcı xüsusiyyətlərinə əlavə olaraq, kojik turşusu dipalmitatı aşağı qıcıqlanmaya qarşı qulluq faydaları təqdim edir. UB və xarici çirklənmənin yaratdığı oksidləşdirici stressi aradan qaldırmağa kömək edir və iltihab sonrası piqment izlərini yaxşılaşdırır. Yaxşı dəri keçiriciliyi ilə, adi suda həll olan kojik turşusunun istifadəsi çətin olan emulsiya, yağ əsaslı və krem ​​formulaları üçün əlverişlidir.

Kojik turşusu dipalmitatın dəri üçün bir çox faydası var. Dərini parlaqlaşdırır, tünd ləkələri və günəş ləkələrini aradan qaldırır, qeyri-bərabər dəri tonunu yaxşılaşdırır, sərbəst radikalları təmizləyir və yüngül dəri qıcıqlanmasını azaldır. Formulun qaralma riskini azaltmaqla bərabər, şəffaf dəri yaratmağa kömək edir.

 A2

Kojik turşusu yaxşı parlaqlıq effekti versə də, istilik və ya işıq altında asanlıqla oksidləşir və sarı və ya qəhvəyi rəngə çevrilir. Kojik turşusu dipalmitat bu ağrı nöqtəsini həll edir. Yayımlanan kosmetik məhsullar üçün tövsiyə olunan doza 1-3% arasında dəyişir. Topikal dəri üçün üz kremləri, yağ serumları, losyonlar, maskalar və günəşdən qoruyucu məhsullar hazırlamaq üçün hazırlana bilər.

Xülasə, kojik turşusu dipalmitat dərini parlaqlaşdırmaq üçün yüksək effektivliyə malik yağda həll olan kosmetik aktiv maddədir. Melanin əmələ gəlməsinin qarşısını almaqdan tutmuş piqment ləkələrinin solmasına qədər antioksidant qorumaya qədər dəriyə qulluq faydaları genişdir. Əla stabilliyi parlaqlıq verən kosmetik layihələr üçün daha uzun raf ömrü təmin edir.

 

Daha çox məlumat üçün, zəhmət olmasa, əlaqə saxlayın:

Adı: Cassie Huang

Tel/whatsapp: +8613008408548
email: lucy@lfherb.com


Yazı vaxtı: 04 Noyabr 2026